Календар

Оранжев велотур в София

Оранжев велотур в СофияХоландското посолство в София и Велоеволюция отново канят жители и гости на София на Оранжев велотур. Второто издание на тура на 25 април е част от събитията, с които ще бъде отбелязан Денят на краля, националния празник на Холандия. Турът е наречен оранжев на националния цвят на Холандия, страна известна с масовото използване на колелото като средство за придвижване в града.

Официалното откриване на Оранжев велотур е в 16 часа на 25 април (петък). Началната точка е Холандското посолство в България, на ул. „Оборище“ 15, а финалът - към 17:30 пред Националния театър „Иван Вазов“.

Мотото на Оранжевия велотур -2014 е „Безопасно придвижване с колело в града“( “Safe Cycling in Sofia”). Първото му издание през 2013 премина при голям успех, като сред участниците бяха министри, посланици, дипломати, известни личности и десетки велоентусиасти.

Покани да се включат във второто издание на Оранжевия велотур са отправени към кмета на града Йорданка Фандъкова, общински съветници, всички посолства в София, известни личности, съпричастни към каузата „на колело в града“. Очаква се във велотура да се включи екипът на Холандското посолство.“Всеки на колело е добре дошъл да се включи в Оранжевия велотур, ще се радваме да носите и нещо оранжево“, казват от сдружение Велоеволюция.

Организаторите на велотура планират да покажат идеи, с които да покажат, че карането на колело в София е не просто средство за придвижване, а приятно преживяване.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1914 посещения

OFF

Последно качено » Новини