Календар

До работа с колело през май

До работа с колело през май„До работа с колело” – за втора поредна година „Велоеволюция“ обявява месец май за месец за ходене до работа с колело и отправя предизвикателство към всички велосипедисти в страната.

Инициативата се провежда с подкрепата на ПроКредит Банк и има за цел да насърчава все повече хора да използват велосипеда като средство за транспорт до своето работно място.

Кампанията ще протече от 01 - 31 май 2014 г. В нея няма никакви ограничения за участниците и могат да се включат както активни, така и начинаещи велосипедисти. Има възможност за индивидуално или отборно участие, а новото през тази година е, че кампанията става национална. Отборите могат да бъдат както фирмени, така и такива на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели.

Участието става с регистрация на сайта на кампанията /http://velobg.org/biketowork/ след 1 май чрез електронна поща или facebook и всеки може да направи свой или отборен/фирмен профил. Следващата стъпка е ежедневно въвеждане на изминатите километри с колело и следене на кое място в класацията се намира велосипедиста. Най-много навъртяни километри ще осигурят и заветната победа в индивидуалното или отборното класиране. Най-велосипедните работещи от различни категории ще бъдат наградени от официалния партньор на инициативата – ПроКредит Банк, на финала на кампанията - 31 май по време на Традиционното майско велошествие.

Формулата, която стои зад успешната реализация на кампанията, показа невероятни резултати при предишното издание. В миналогодишната кампания се включиха 419 индивидуална участника и 51 фирмени отбори, които в продължение на един месец успяха да навъртят феноменалните 37 916 велосипедни километри. Малко не достигна на участниците, за да обиколят Земята по дължината на екватора, но сме сигурни, че в тазгодишното издание рекордът ще падне.

За повече информация: http://velobg.org/biketowork">„До работа с колело“

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1979 посещения

OFF

Последно качено » Новини