Календар

Danube Art Master 2014

Danube Art Master 201411 ти Международен конкурс за ученици
Бъди активен, защити реките!

Бъдете част от тържествата, посветени на Деня на Дунав - 29 Юни. Участвайте в Международния ученически конкурс и покажете, че ви е грижа за бъдещето на реката и нейните обитатели. А междувременно ще се състезавате и за страхотни награди.

Участвайте в 11-тото издание на конкурса „Danube Art Master” – една амбициозна надпревара, която обединява деца и младежи от 14 държави в Дунавския регион. От 2004 година разнообразието от творби, които се конкурират в състезанието през изминалите години са отражение на богатството и красотата на Дунавския басейн.

И тази година всички ученици и образователни организации са поканени да участват в традиционния конкурс, посветен на река Дунав и да създадат произведение, вдъхновено от природата, културното наследство и разнообразните форми на човешките дейности в басейна на реката.

За състезанието:
Предизвикателството Danube Art Master 2014 е за всички на възраст между 6 и 16 години. Те трябва да сътворят „екологична” творба, вдъхновена от величествената река Дунав, нейните притоци и обитатели. Конкурсът се провежда под егидата на Международната комисия за опазване на река Дунав (ICPDR) и Институт по Глобално партньорство по водите за Централна и Източна Европа (GWP CEE). Целта на състезанието е младите творци да направят посещение на брега на река Дунав или на нейн приток, намиращ се в непосредствена близост до населеното място в което живеят. Да потърсят вдъхновение в заобикалящата ги околна среда, да оценят какво означава тя за тях и да помислят и формулират своето виждане за басейна на реката и неговите обитатели. Състезанието има за цел да мотивира деца и младежи към конкретни действия и стъпки, които всеки един от тях би могъл да предприеме за опазване на реките, речните екосистеми и свързаното с тях биоразнообразие.

И тази година състезанието е част от международното честване на Денят на Дунав - 29 юни. Продължава да ни вълнува темата за сложните взаимоотношения в Дунавския басейн, който е дом както на своите обитатели – риби, птици, насекоми, бозайници, така и на нас – хората. Нашият призив към вас е:
„Бъди активен, защити реките!“
Състезанието ще се проведе на два етапа: национален и международен.

Националният победител ще представи България в международната надпревара за приза Danube Art Master 2014. Авторът на най – добрата творба сред националните победители от 14 Дунавски страни, участнички в конкурса ще бъде коронясан за Danube Art Master на 2014 година.

Правила за участие:
Заедно със своите съученици и приятели участвайте в международната инициатива, посветена на река Дунав и покажете вашето отношение към реките, техните водни обекти и обитатели. Направете разходка до брега на Дунав или по поречието на нейните притоци в близост до населеното място, в което живеете. Идеята е да се вдъхновите от всичко онова, което ви заобикаля и използвайки материали, събрани по брега на реката, да изработите уникална творба. Това могат да бъдат скулптури, мозайки или колажи, направени от различни материали, като например клони, камъни, кал, шума, дори отпадъци, изоставени около реката. Препоръчително е творбите да бъдат направени директно на брега на реката.

Рисунки върху хартия, стени, паваж, или друга повърхност няма да бъдат допуснати до участие.

Форма на участие:
Направете цветна снимка на своята творба, с филмова или цифрова камера. Принтирайте снимката и ни я изпратете на пощенския ни адрес: 1142 София, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, 93, ет. 1, ап. 1, за Информационен и учебен център по екология, или направо на e-mail адреса на Сдружението: ceie@ceie.org . Изискването за минимален формат на принтираните снимки е 15х20 см върху гланцова или матирана хартия. Минималният размер на дигиталните снимки е 1 MB, а формата им - JPEG.
Срока за изпращане на творбите е 20 юли 2014 г. (важи пощенското клеймо).
Авторът на най – добрата творба ще се състезава в надпреварата за международната титла „Danube Art Master”. Участието може да бъде както индивидуално, така и отборно.

Правила на конкурса:
Комисия от жури взема крайното решение за победителя в конкурса. Отличените творби ще бъдат избрани и победителите ще бъдат обявени в края на месец юли като организаторите ще се свържат с тях на посочения за контакт адрес/телефон или ел.поща. Резултатите ще бъдат оповестени в уеб сайта на организаторите: www.ceie.org . Не се предвижда допълнителна писмена кореспонденция, свързана със състезанието. Наградата не може да бъде заменена, нито да се изплати нейната парична стойност. В надпреварата имат право да вземат участие всички, навършили от 6 до 16 години през 2014. Не се допускат до участие служители на ICPDR, GWP CEE и ИУЦЕ, както и техни роднини. Рисунки и картини, изработени на каквато и да е повърхност няма да бъдат оценявани. С изпращането на творби за конкурса, участниците дават съгласието си имената им да бъдат публикувани на уеб страницата на организаторите и официалната страница на Деня на Дунав, както и да бъдат използвани за информационни кампании на ICPDR и GWP CEE.
За повече информация и вдъхновение погледнете на страницата www.danubeday.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3128 посещения

OFF

Последно качено » Новини