Календар

Енергийни експерти призовават за намаляване на административните пречки пред прилагането на ВЕИ за домакинствата

Енергийни експерти призовават за намаляване на административните пречки пред прилагането на ВЕИ за домакинстватаНа борда на кораба на "Грийнпийс" Rainbow Warrior бяха представени възможностите за използване на ВЕИ инсталации за домакинства и общини.
Форумът "Зелена енергия за моя дом, бизнес и община" събра представители на общини, ВЕИ асоциации, неправителствени организации.

"Страната ни има огромен неизползван потенциал - слънце, вятър, биомаса, геотермална енергия. Но този потенциал все още не достъпен за хората. Развитието на ВЕИ-сектора в страната ни трябва да продължи в посока малки децентрализирани ВЕИ мощности (до 30 кВ), които да се въвеждат на ниво домакинство и община. Необходими са административни и законови промени, които да намалят бюрократичното бреме пред инсталирането на такива мощности." - коментира Теодора Стоянова от "Гриийнпийс" - България.
Децентрализираното производство на енергия от възобновяеми енергийни източници представлява приложима и достъпна алтернатива, която ще позволи на малките консуматори на енергия (домакинства, ферми, общински сгради) да произвеждат чиста енергия и да увеличат енергийната си независимост.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1784 посещения

OFF

Последно качено » Новини