Календар

БФБ и изложбата „Натура 2000 – най-доброто от природата на България и Европа” гостуват на Зоологическа градина София

БФБ и изложбата „Натура 2000 – най-доброто от природата на България и Европа” гостуват на Зоологическа градина СофияСлед разходката си до Бургас, Морската градина, където зарадва хиляди любители на природата, изложбата "Натура 2000 - най-доброто от природата на България и Европа" се завръща в София. Този път ще гостува на Зоологическа градина, София. По този повод Българска Фондация Биоразнообразие и Зоологическа градина София каним всички, които искат да се насладят на красотата на природа и да научат повече за любимите си животни и защитените зони от Натура 2000 в зала „Големи котки, аквариум и терариум” (при аквариума) на 20 септември (събота) от 11 часа. Очакваме ви и на входа на залата „Големи котки, аквариум и терариум”, където ще играем, ще правим маски на животни и ще ви разкажем повече за защитените видове и защо трябва да ги пазим и да се грижим за тяхното оцеляване. Изложбата ще остане до 12 октомври в зала „Големи котки, аквариум и терариум” (при аквариума) в Зоологическата градина - http://www.zoosofia.eu/

Изложбата „Натура 2000 - най-доброто от природата на България и Европа” е организирана в партньорство със CEEWEB (Central and East European Web for Enhancement of Biodiversity) с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Невероятните фотографии на Александър Иванов, Богдан Боев, Никол Недевска, Петко Цветков, Стефан Аврамов и Ангел Ашминов показват красотата на защитените зони в нашата страна и призовават за реалната им защита. "Голяма част от защитените зони все още са необявени, а други са защитени само „на хартия” и не е ясно кой на практика е отговорен за решаване на проблемите в тях. Ефективното управление на Натура 2000 местата изисква публикуване в „Държавен вестник” на заповедта за защитената зона с ясни и адекватни режими и добро зониране, разработване на план за управление и създаване на органи за управление." - се казва в анонса на изложбата.
Изложбата представя и потенциала на Натура 2000 местата за развитие на регионите и осигуряване на ползи за местната общност, както и добри примери от Гърция (Национален парк „Керкини”) и Финландия затова как правилното управление на защитената природа може да носи значителни приходи от екотуризъм, фототуризъм, наблюдение на птици и др.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2758 посещения

OFF

Последно качено » Новини