Календар

ФЕРМЕРСКИ ПАЗАРИ ФЕСТ В СОФИЯ

ФЕРМЕРСКИ ПАЗАРИ ФЕСТ В СОФИЯТази седмица За Земята, в партньорство със Сдружение Устойчиво общество, Хранкооп, Пазари Юг и Столична община организират първият Фермерски пазари фест в София. Вдъхновени от успеха на Фермерските пазари в града, организаторите искат да покажат на повече граждани предимствата и удоволствието да пазаруват директно от производителите, както и възможността Общата селскостопанска политика да подпомага повече такива инициативи.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се включат във вече станалите традиционни ежеседмични Фермерски пазари до пазара Иван Вазов (на 8.10.2014г., сряда) и на Римската стена (11.10.2014г., събота). Основният акцент на фестивала ще бъде в петък, 10.10.2014 г. в парка Заимов, където освен фермери, предлагащи своята продукция ще можете да посетите десетки презентации, кулинарни работилници и демонстрации, посветени на това, което всички обичаме: чистата и вкусна храна. Хубавата настроение ще бъде гарантирано и от музикланата програма, която организаторите са подготвили. Повече информация за събитието

Ивайло Попов от За Земята коментира „За нас е изключително важно да популяризираме сред хората тази форма на директни продажби, от която печелят всички: фермерите – пазар за своята продукция на справедливи цени, купувачите – качествена храна с гарантиран произход и не на последно място природата, заради по-малко химикали, използвани в земеделието и по-малко транспорт на храната ни. Неслучайно и един от приоритетите на Общата селскостопанска политика е стимулирането на късите вериги на доставки и директните продажби, което заляга и в следващата Програма за развитие на селските райони в България“.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2357 посещения

OFF

Последно качено » Новини