Календар

Хората срещу властта на корпорациите

Хората срещу властта на корпорациитеЖители на София, Пловдив, Варна, Добрич и Шумен се включват в Световния ден за борба с фракинга и в Европейския ден за протест срещу подготвяното Трансатлантическо споразумение за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ – 11 октомври.

Пресконференцията ще се състои на 10.10.2014 г. (петък) от 10:00 ч. в Пресклуба на БТА.

На нея ще бъдат дадени подробности за протестните събития в петте български града, ще бъдат разисквани и изтекли детайли от секретните преговори за ТТИП, в които участват само европейски чиновници и лобисти на корпорации.

Протестите в София започват в събота 11 октомври от 16 ч. пред паметника на Патриарх Евтимий и продължават с шествие до представителството на ЕК в София и Министерство на икономиката и енергетиката.

На вашите въпроси ще отговарят: Ивайло Попов и Генади Кондаров от Екологично сдружение „ За Земята“, Иво Христов от Сдружение „Солидарна България“, Мариана Христова от "ГИ за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България по метода хидравлично разбиване". Ива Александрова от ПП „Зелените“, Маргарита Милева от „Българска левица“ и Силвия Владимирова от Зелена партия ще подкрепят протестите и ще представят позиции на своите политически семейства – групите на ЕЗП и ЕЛП в Европейския парламент, против подписването на ТТИП и употребата на метода фракинг при добива на подземни богатства.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2101 посещения

OFF

Последно качено » Новини