Календар

Правителството реши да спазва закона, защитава интересите на гражданите и природата на България

Проект Идеална Виртуална Реалност и Граждани за Рила: Днес, 1 април 2008 г., добрите новини за Българската природа и възвръщането на законността изненадаха всички български граждани.

Днес, 1 април 2008 г., добрите новини за Българската природа и възвръщането на законността изненадаха всички български граждани. Правителството си взе поука и реши да прекъсне връзките си с организираната престъпност и да зачита закона. Днес министърът на околната среда и водите постанови спиране на незаконното строителство на ски курорта „Паничище – Езерата – Кабул“. Г-н Джевдет Чакъров обеща проектозащитена зона Рила буфер да бъде включена в мрежата Натура 2000. Министърът обяви днес, че постановява спиране на незаконното строителтво във всички защитени територии и зони по Натура 2000, вкл. Иракли, Калиакра, Перелик, Странджа и др.

Началникът на Дирекция Национален Строителен Контрол (ДНСК) пък постанови спиране на строителството на лифт и пътища на Паничище поради сериозни нарушения на Закона за устройство на територията. От ДНСК и Община Царево заявиха, че до седмица ще бъде премахнат и незаконният строеж „Златна перла“ край Варвара.

Окръжният прокурор на Кюстендил обяви, че е образувано наказателно производство по случая Паничище и виновните ще бъдат наказани.

Изненадващо за всички, кметът на Община Сапарева баня призна, че строителството на път и лифт на Паничище са незаконни. Общинската администрация в лицето на председателя на Общинския съвет заяви, че за в бъдеще политиката на Общината ще стимулира развитие на алтернативен туризъм при зачитане интересите на местните хора като доходите остават за тях.

Голямата изненада в днешния ден поднесе изпълнителният директор на Рила спорт АД, който заяви, че управляваното от него дружество пренасочва инвестициионните си интереси към развитие на природощадящи форми на туризъм като приключенски, фото лов, селски туризъм и други. От фирмата признаха, че повод за смяната на политиката им е зачитане на закона и силната обществена ангажираност в кампанията за запазване на Рила, в която се включиха над 150 000 български и чужди граждани. Очаква се други инвеститори да последват този пример.

Изненадващо за правителството и гражданите Министър-председателят заяви, че ще предприеме необходимите стъпки за прекратяване на концесионния договор с Юлен АД за ски зона Банско. Причините са увреждане на обекта на концесия и неизпълнение на задълженията на концесионера.

От Държавната агенция по горите, обезпокоени от незаконните сечи и износ на дъвесина, заявиха, че ще премахнат корупцията в системата на горите. Отсега нататък ръководителите на горското ведомство твърдо ще стимулират възвръщането на честността и будната съвест на горските служители. Очаква се в най-скоро време да се наложи строг контрол, незаконните сечи да спрат и да започне масово залесяване и възстановяване на горите.

Честит Първи април на всички и особено на правителството!

За допълнителни добри новини:
Вера Петканчин – Граждани за Рила – 0899 385 859
Цвета Христова – Проект "Идеална Виртуална Реалност" – 0895 461 590, cveta.hristova@gmail.com

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1729 посещения

OFF

Последно качено » Новини