Календар

Вело-кино за финал на месеца за ходене до работа с колело

Вело-кино за финал на месеца за ходене до работа с колелоНай-работливите велосипедисти в най-велосипедните градове и най-задружните отбори от класациите на www.bike2work.be в кампанията “До работа с колело” ще бъдат отличени на 31 май с кратка церемония в София и отпразнувани с велосипедно кино на открито.
Ще разберем колко велосипедни километри навъртяха участниците в кампанията през тази година, какво се случва в горещите велосипедни точки в столицата и в страната. Освен с ексклузивни данни от преброяването на велосипедисти в столицата ще разкажем как кампанията накара велосипедисти от различни градове да започнат промяна в своя град.

Финалът на месецът за ходене до работа с колело избрахме да е различен и провокативен. Традиционното софийско велошествие ще заместим с велосипедно кино на открито. Каним ви заедно с велосипедите ви да погледнем в една сходна на нашата реалност – в голям град страдащ от задръстени улици, но пълен с велосипедисти които започват промяната. С филма Auto*Mat търсим вдъхновение и подтик към велосипедно бъдеще на нашите градове. Чешкия режисьор Мартин Маречек разказва лична история за велосипедния активизъм в Прага. Жанровото съчетание на документ, анимация, и музикален клип пита: Велосипедист или популист е кмета на Прага?
Ние ли управляваме града или той нас?
Кое от действията на пражките велосипедисти да приложим у нас? - нека видим в неделя, 31 май от 20.00 ч. при кръглия бар в градината Св.Седмочисленици в София.

Събитието се осъществява с ценната подкрепа на магазини Стената, Велодиспансер Fix&Ride и Чешки център, София.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1955 посещения

OFF

Последно качено » Новини