Календар

Интерактивната пътуваща изложба за Атанасовско езеро – „симБиотично“ идва в София

Интерактивната пътуваща изложба за Атанасовско езеро – „симБиотично“ идва в СофияИзложбата на Българска фондация Биоразнообразие разказва за връзките и взаимоотношенията между обитателите и средата в едно от езерата на Бургас – Атанасовско езеро и за възможния баланс между природата и човека.

Чрез забавни илюстрации ще научите какво е било езерото в миналото и как се е променило, как се получава солта в басейните, кой живее и царува в Атанасовско езеро. Ще можете да видите и чуете птиците на езерото, да рисувате птици и солнично раче, да строите острови, диги и бохори, да опитате солта и да сглобявате пъзели.

Атанасовско езеро не е непознато за софиянци. Десетки от вас са участвали с доброволен труд в ежегодната природозащитната бригада до Точката, много дариха снимки, видео клипове и умения за създаването на тази изложба, други идват на брега на лагуната, специално за Фестивала на солта, а трети го познават като най-фотогеничното езеро в България.

Очакваме ви в галерия Кредо Бонум всеки работен ден от 11.00 до 19.00 часа, а събота и неделя от 15.00 до 19.00 часа (08.09. – 28.09.2015). Aдрес: ул. Славянска 2 (Вход от ул. Бенковски)

Заповядайте на откриването на изложбата на 8 септември 2015 г. (вторник) в 18.30 часа в галерия „Кредо Бонум“, когато ще гостуват авторите на изложбата и екипът на проект „Солта на живота“.

Повече за изложбата можете да видите тук: http://www.saltoflife.biodiversity.bg/bg/Pytuvashta_izlozhba_za_Lagunata-c155

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2365 посещения

OFF

Последно качено » Новини