Календар

Велошествие за климата

Велошествие за климатаВелошествие във връзка с предстоящата среща на ООН по изменението на климата (COP21) в Париж, Франция.

Във връзка със започващата на 30-ти ноември в Париж световна среща за климата (COP21), Коалиция за климата-България организира „Велошествие за климата“. Коалицията кани всички, които желаят да изразят своята подкрепа за Париж и за климатичното движение, да се включат към велошествието. Събитието ще мине под надслова „100% Възобновяема енергия за всички“.

По време на срещата в Париж се очаква световните лидери да постигнат споразумение, което да предложи реални мерки за борбата с климатичните промени. На 28-ми ноември всички заедно можем да покажем нашето желание за промяна като настояваме за наличието и достъпа до енергия, 100% произведена от възобновяеми източници, за нашите домове и обществени сгради.

В началото на събитието, участниците ще могат да се включат в импровизираната работилничка, където ще могат с подръчни средства да украсят велосипедите си за шествието. Старт на шествието ще дадат представители на Коалиция за климата-България, които ще запознаят участниците с важността и очакваните резултати от срещата в Париж.

Програма:

15:00 ч. – Сборен пункт пред езерото „Ариана“. Участниците ще имате възможност да си изработят реквизит за колелото, както и да разберат подробности около предстоящата среща в Париж;

15:30 ч. – Старт на велошествието;

17:00 ч. – Закриващо събитие.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1738 посещения

OFF

Последно качено » Новини