Календар

За Земята организира Курс за Въведение в груповите процеси и фасилитирането

За Земята организира Курс за Въведение в груповите процеси и фасилитиранетоЗа Земята ви кани на курс "Пътeката се създава, докато ходим: Въведение в груповите процеси и фасилитирането." Той е насочен към хора, работещи по екологични и социални проблеми в рамките на големи и/или малки общности, формални или неформални групи. Обучението е и за всички, които се стремят към социална промяна чрез широко гражданско участие. Участниците ще имат възможност да подобрят своите умения да фасилитират и водят до консенсус обществени дискусии и да управляват вътрешната динамика на групите в дадена аудитория. Курсът ще се проведе между 17-19 юни 2016 г. в хижа Звездица, Витоша.

Основни теми, които ще покрием по време на обучението са:

• Групови процеси; групата като жива система
• Модели на групова ефективност
• Скрити групови структури
• Роли, лидерство и старейшинство (“eldership”) в групата
• Гледни точки относно властта и власт-имането
• Теория на статуса

Водещ на курса ще бъде Хосе Луис Ескориуела (Улисес). Улисес е професионален фасилитатор и преподавател по социална устойчивост. Завършил е математика в Университа в Сарагоса и философия в Сорбоната в Париж, след което специализира в „Разрешаване на международни конфликти“. Той е основател на „Камино дел елдер“ („Пътят към мъдростта“), проект насочен към разпространение, обучение и консултации, свъзвани с фасилитирането на групови процеси и организации, разрешаването на конфликти, или „старейшиството“ като една иновативна форма на фасилитаторско лидество. Член е на Международния институт по Фасилитиране и Социална Промяна (IIFACe) и Гая Обучения. Работи като международен фасилитатор и консултант, води курсове и презентации в различни точки на света и пише за списанието EcoHabitar (по теми свързани с фасилитация.
Курсът се организира в рамките на проекта „Училища за устойчиво развитие и активизъм“ на За Земята и Приятели на За Земята Европа.
Повече информация и регистрационна форма за записване, може да намерите във Фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1616425262015549/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1720 посещения

OFF

Последно качено » Новини