Календар

Фотоизложба „Невероятната Беласица“ гостува в Екомузей с аквариум, гр. Русе

Фотоизложба „Невероятната Беласица“ гостува в Екомузей с аквариум,  гр. РусеКрасиви снимки от планина Беласица и района, правени в три различни държави – България, Гърция и Македония, представя изложбата „Невероятната Беласица”, домакин на която от 2 август до 18 септември 2016 г. ще бъде Екомузей с Aквариум, гр. Русе. Откриването на изложбата ще се състои на 2 август 2016 г. от 17.30 часа и ще бъде съпътствано от дискусия на тема „Природа и екотуризъм“.

Целта на изложбата е Беласица и околностите й да се популяризират като екотуристическа дестинация, където съхранената природа, устойчивото използване на ресурсите, разнообразното културно богатство, гостоприемството и инициативността на местните хора са изтъкали незабравимо преживяване за всеки посетител.

Кадрите, запечатали красотата и самобитността на планината, нейната природа, хора и култура, са избрани сред участвалите във фотоконкурса „Невероятната Беласица“, проведен в рамките на проект „Беласица отвъд граници” изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2412 посещения

OFF

Последно качено » Новини