Календар

Международен конкурс за късометражен филм търси завладяващи произведения на „зелена“ тематика до 31 Октомври

Международен конкурс за късометражен филм търси завладяващи произведения на „зелена“ тематика до 31 ОктомвриCEEweb for Biodiversity и партньори от цяла Европа, между които и природозащитната организация Българска фондация Биоразнообразие предизвикват професионалисти и аматьори от цял свят да участват в международния конкурс за късометражен филм Green Go. Предложенията трябва да са изпратени до 31 октомври с максимална дължина 4 минути и да повдигат теми от следните категории:
1. Малкото е красиво – Защо трябва да подкрепяме малкия бизнес и да забравим за интензивното земеделие?
2. Кръговрат (кръгова икономика) – без повече икономика на принципа "използвай-изхвърли"
3. Спаси природата – нека се чуе гласа ти в защита на Европейската природа!

Награди - ваучър за подаръци на стойност 700 евро ще получат победителите на журито в категориите, а наградата на публиката ще отнесе ваучър за подаръци за 400 евро. Освен това най-добрите кратки филми ще бъдат излъчвани на международни събития, които засягат зелени теми.

Победителите във всяка от трите категории ще бъдат определени от жури до 17 Ноември

Конкурсът Green-Go вече 6-та година събира любители на природата и ги призовава към действие в защита на природата. През последните години бяха получени над 500 предложения за филми от повече от 40 държави. Конкурсът достигна до над 6 милиона по цял свят.

„Ние ще ви помогнем, филмите ви да достигнат до стотици хиляди хора, включително и до взимащите решения в Европа, от които зависи да направят промяната за бъдещите поколения! Споделете своето послание с нас!“ – призовават организаторите, които и тази година се надяват, че ще получат стойностни предложения, които ще вдъхновят хиляди и ще ги направят по-отговорни към опазване на околната среда.

CEEweb for Biodiversity е мрежа от неправителствени организации от Централна и Източна Европа, чиято мисия е запазването на биоразнообразието чрез популяризирането на устойчивото развитие.

За повече информация, моля посетете уебсайта на http://greengofest.eu/ и попълнете онлайн формата за кандидатстване: http://greengofest.eu/apply-for-green-go-2016/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1602 посещения

OFF

Последно качено » Новини