Календар

Школа по орнитология и природозащита (2-ра лекция)

Школа по орнитология и природозащита (2-ра лекция)Школата по орнитология и природозащита се организира и провежда вече почти три десетилетия от Българската орнитологическа централа (към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН), изцяло на доброволни начала.

Лекциите се провеждат всеки вторник от 18:30 ч., започвайки на 18.10.2016 г., в заседателната зала на НПМ-БАН в София, бул. Цар Освободител 1 (обща сграда на База-2 на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН с Националния природонаучен музей, вход откъм Руската църква).

Тематиката на лекциите включва основно информация за опознаването на птиците в природата, техни характерни биологични и екологични особености, как, къде и защо е важно да наблюдаваме птиците. Продължителността на лекциите е 60-90 мин., в зависимост от конкретната тема. Подобно на минали сезони, отново ще бъдат организирани и екскурзии сред природата.

Лекциите са онагледени с помощта на съвременни аудио-визуални средства. Ако сте пропуснали някоя от тях, не се колебайте и посетете следващите.

Всички ученици и студенти със сериозни интереси в областта на зоологията са поканени! Школата дава възможност за тяхната професионална ориентация.

Школата е безплатна!

Лекционният курс се води от доц., д-р Борис Николов.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1651 посещения

OFF

Последно качено » Новини