Календар

Борисов бетонира беззакония в полза на бившата си половинка

 Борисов бетонира беззакония в полза на бившата си половинкаДокато говори за разследване на криминалната приватизация, премиерът я узаконява

Скандални промени в Закона за туризма гласува Министерски съвет на заседанието си във вторник, предупреждава коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“. С тях се извършва скрита приватизация като се подаряват публични земи за вечни времена. В държавни и общински гори пък ще може да се строи инфраструктура, без да променя предназначението на земята или да се минават съгласувателни процедури, задължителни за всички други фирми и граждани. Всичко това ще става без търг и конкурс.

Коалицията от граждански групи и организации „За да остане природа в България“ припомня, че през 2012 година беше направен опит същите текстове да бъдат прокарани през Закона за горите. Тогава хиляди хора блокираха в три поредни вечери Орлов мост и защитиха законността.

Вносителят - Министерството на туризма - посочва, че спорните промени, появили се изневиделица и в нарушения на изискванията за общестевни консултации, са инициирани от курортен комплекс Пампорово. Собственик на 84% от акциите на дружеството е Цветелина Бориславова, дългогодишна спътница в живота на министър-председателя Бойко Борисов. Промените ще облагодетелстват разбира се и други инвеститори, сдобили се със ски курорти в националните паркове Рила и Пирин и Природен парк Витоша.

Седмица след като министър от кабинета Борисов, подаде оставка заради сключване на договори със зет си, днес правителството извършва действия, които биха довели до облагодетелстване на свързано с премиера лице. Това е в състояние да компрометира България в навечерието на поемането на председателството на Съвета на ЕС.

Нещо повече, само преди два дни премиерът Борисов заговори за разследване на „криминалната приватизация“, а днес прави същото – със специален закон увеличава приватизираните активи без дори да търси минимално плащане за тях. На практика със задна дата се прехвърлят вещни права, за които никога не е била плащана цена или минавана процедура. Това не само лишава държавата от възможността да получи такси или приход, не само подарява завинаги обществени ресурси на монополни структури, но и отваря широко вратата за нови беззакония, изпращайки сигнал, че всичко рано или късно ще бъде узаконено.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1605 посещения 2 коментара

Коментари

  1. До Чобан
    2017-11-09 13:14:01

    Уважаеми г-н Чобан-Критикаров, да търсите сметка на другите с псевдо факти можете, а вие какво направихте през същия период за благото на обществото, имам предвид реални действия, щото мнението не е постижение - то е като задника и всеки го има. Вие надраснахте ли радостта си от наличие на собствено мнение и направихте ли нещо за общото благо, покрай грижата за себе си?

  2. Атанас Чобанов
    2017-11-08 20:58:18

    Извинявайте много другари, но когато бившата половинка изсичаше горите и си правеше писти вие къде бяхте? Подскачахте, че уж големите беззакония били в Банско и удобно й осигурявахте прикритие за безчинствата в Пампорово. Сега нещо какво стана, изведнъж се сетихте за безчинствата в там ли? То и като се бетонираше черноморието ни отново си мълчахте и като нещата станаха вече необратими се сетихте да протестирате.

OFF