Календар

За Земята и WWF канят на устойчива риба за Никулден

За Земята и WWF канят на устойчива риба за НикулденГотварско ателие с природозащитна цел организират За Земята и WWF България. Събитието ще се състои на 5 декември, в навечерието на Никулден, а кулинарният акцент е върху приготвянето на устойчива риба.

Със сигурност сте чували колко полезна е рибата за здравето, препоръчват ни я диетолози, нутриционисти, медици. През 2016 г. консумацията на морска храна достигна най-високото си ниво на глава от населението от над 20 килограма на година.

Същевременно за последния половин век световните рибни запаси са намалели почти наполовина. От това страда както природата, така и хората, чиято прехрана зависи от риболова – над 800 милиона души. Ако рибата продължи да намалява, а консумацията ѝ да се покачва, за тях ще става все по-трудно, а за потребителите – все по-скъпо.

Решението е във внимателния и информиран избор – ако купуваме само риба от устойчив произход, това ще е добре и за природата, и за нас хората. Освен знания за отговорно потребление на рибни ресурси, курсът предлага и истинско празнично кулинарно преживяване. Ще приготвим вкусен шаран с помощта и съветите на шеф Георги Димитров, като продуктите ще са местни и сезонни, отгледани с внимание и любов. Вечерта завършва с дегустацията на сътворените ястия.

Събудихме ли апетита ви? Своето участие може да заявите с предварително записване до 30 ноември . Местата са ограничени до 20. Участието е срещу дарение от 20 лева, с което покриваме част от разходите за курса. Сумата се заплаща по банков път или в офиса на За Земята.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1606 посещения

OFF

Последно качено » Новини