Календар

Коалиция 'За да остане природа в България' остро осъжда атаките срещу граждански активисти

Коалиция 'За да остане природа в България' остро осъжда атаките срещу граждански активистиКоалицията „За да остане природа в България“ осъжда остро палежа на автомобила на Петко Петков,извършен през нощта на 19.01 – само броени часове след националния протест в защита на национален парк „Пирин“, състоял се предишния ден.

Петко Петков е граждански активист от Стара Загора, председател и един от създателите на "ZaraLab" – място, където предава своите знания и умения в сферата на новите технологии на други млади хора, напълно безплатно. Той е част от голямото семейство на „Запазете Бедечка“, бори се за спасението на парка и на национален парк „Пирин“. Петко е получавал многократно заплахи в социалните мрежи и на лични съобщения, на живо пред свидетели, затова за нас няма съмнение, че причината за това варварство е свързана с неговата активна позиция в защита на природата, на чиста и зелена Стара Загора.

Ние питаме: #КОЙ подпали колата на Петко?

Очакваме полицията да разкрие извършителя и правосъдието да си свърши работата, наказвайки го според закона.

Заявяваме, че с подобни актове, мафията няма да сплаши нито нас, нито десетките хиляди, които протестират вече над 20 дни в повече от 30 града в България и по целия свят – от Австралия до Англия и от Йоханесбург до Стокхолм. Това само ще ни мотивира да излезем още по-обединени и по-масово на улиците – срещу олигарсите, срещу корумпираните политици и срещу правителството на лъжците!

снимка: Петко Петков

21.01.2018 г.
София

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини