Календар

'Градска орнитология - тайният живот на птиците около нас' - Курс 'Опазване на биоразнообразието'

'Градска орнитология - тайният живот на птиците около нас' - Курс 'Опазване на биоразнообразието'Тази седмица на 6 юни се оглеждаме около нас. Ще говорим за птици, които всеки ден виждаме в града, но не знаем всички тайни за техния живот. Ще научим за тайнствения живот на алпийските бързолети гнездящи в София, къде зимуват, наистина ли спят докато летят и още интересни факти за личния живот на бързолетите. Също така ще засегнем и друга тема, която набира сила в българското общество, а именно: Какво привлича гларусите далеч от морския бряг? Ще се запознаем и с резултати от проучването на гларусите гнездящи на покрива на общината в Русе. Страхил ще ни разкаже какво е чувството да откриеш нов вид гнездящ за България, за миграциите и поведението на гларусите.

Темата: "Градска орнитология - тайният живот на птиците около нас"

Гост лектор ще ни бъде Стахил Пеев - докторант в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН, орнитолог работещ в сферата на екология, гнездова биология, миграция и паразити по птиците в България.

Заповядайте на 6.06 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163 на Биологически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2268 посещения

OFF

Последно качено » Новини