Календар

Как климатичните промени влияят върху горите - курс 'Опазване на биоразнообразието'

Как климатичните промени влияят върху горите - курс 'Опазване на биоразнообразието'Не пропускайте последната ни лекция за тази учебна година от курса „Опазване на биоразнообразието“, финансиран по проект „Бъдещи природозащитници“ по програма Еразъм + на Европейския съюз. Тя ще се проведе на 27 юни, от 19 часа в Клуб на пътешественика, а темата е за последиците от климатичните промени, които все повече усещаме навсякъде около нас.
Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/329824184380997

Всички знаем, че горите са един от най-важните инструменти за намаляване на ефектите от климатичните промени, но знаете ли, че междувременно изменението на климата влияе и на тях? Александър Дунчев, старши експерт "Защитени територии и стари гори" към Югозападното държавно предприятие, ще ни разкаже за това какви са прогнозите за промените в биоклиматичните условия в България до 2100 г. и как те засягат горите и техните обитатели.

Той ще представи още какви са екологичните изисквания на различните дървесни видове, какви промени настъпват в горите и кои видове в бъдеще се очаква да бъдат най-приспособени към климатичните промени в югозападна България. Заповядайте да научим имаме ли време за реакция и какви мерки се предприемат в горските стопанства, за да отговорят адекватно на климатичните предизвикателства.

Тема: Как климатичните промени влияят върху горите

Лектор: Александър Дунчев, старши експерт "Защитени територии и стари гори" към Югозападното държавно предприятие"

Вход свободен!

Курсът се провежда в партньорство с Клуб на пътешественика и неговата рубрика “Еко бюлетин”

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1223 посещения

OFF

Последно качено » Новини