Календар

Филмът на WWF „Нашата планета“ гостува в Сердика Център

Филмът на WWF „Нашата планета“ гостува в Сердика Център Епизод от отличената с две награди „Еми“ документална поредица ще се излъчи безплатно за посетителите на автокиното

На 16 август (неделя) от 20:45 ч. в автокиното в Сердика Център напълно безплатно ще се излъчи епизодът „Крайбрежни морета“, част от документалната поредица „Нашата планета“. Съвместната продукция на природозащитната организация WWF и Нетфликс е отличена с множество награди, сред които и „Еми“ – за най-добър документален филм и за най-добър разказвач в лицето на емблематичния британски водещ сър Дейвид Атънбъроу. Лентата проследява живота на морските обитатели – от страховитите акули до морските таралежи, а опазването на местообитанията им е важна битка, от резултат от която зависим всички ние.

Заснети в 50 държави от всички континенти в продължение на над 3500 снимачни дни, осемте епизода на „Нашата планета“ представят проблемите, на които е изложена планетата ни днес, като показват невиждани досега кадри на оцелели природни чудеса. Тази забележителна серия има образователен характер и разкрива как можем да създадем бъдеще, в което хората и природата да процъфтяват заедно.

„Целта на поредицата е да увлече публиката в чудесата на дивата природа, като същевременно извади наяве и заплахите, пред които е изправена. Силно се надяваме „Нашата планета“ да внесе положителна промяна в света ни и в начина, по който живеем“, споделя режисьорът Кийт Сколи.

Сериалът идва до нас в критичен момент, в който природата е застрашена както никога досега. Според доклада на WWF „Жива планета“ природата осигурява на човечеството екосистемни услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, включително храна, вода, чист въздух, суровини за лекарства и енергия. За сметка на това човекът е унищожил 60% от гръбначните животни за последните 40 години, подложил е на свръхулов 1/3 от рибните запаси в света и е изсякъл 20 % от Амазонските джунгли само за половин век.

„Нашата планета“ е празник на удивителното биоразнообразие, с което споделяме нашия общ дом – Земята. От замръзнали светове до джунгли, от крайбрежни морета до пустини и савани, в открито море и в сладководни райони и гори, епизодите показват как всеки организъм е свързан с останалите и защо околната среда е от значение за всички нас.

Прожекцията е безплатна за посетителите на автокиното, но се изисква предварителна резервация тук


Очакваме Ви!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

945 посещения

OFF

Последно качено » Новини