Календар

Странджа ще събере приятели на Фестивала на Зелениката

Източник: Българска фондация Биоразнообразие
Тази година Фестивалът ще се проведе на 12 и 13 май и както винаги единият ден ще бъде в рамките на Община Царево, а другият – на Малко Търново. Фестивалът на Зелениката е традиционен и се превежда всяка година през пролетта, когато цъфти символът на парка – Странджанската Зеленика. Тази година повече от всяка друга, Паркът има нужда от нашата подкрепа – за да го има, за да бъде запазен!

Организаторите от Дирекцията на Природен парк „Странджа” в събота ще представят новия си маршрут “В търсене на Златното руно”, който тръгва от с. Кондолово. Ще има празничен водосвет и курбан край параклиса “Св. Петка”. Тази година всички участници ще нощуват на палатки, като за целта сами ще подготвят своя палатков лагер и заедно ще се повеселят с фолклорни изпълнения, хора и игри.
В неделя в Малко Търново ще се открие Туристическият – информационен център на ДПП “Странджа”. Къщата на центъра е дарение от БФБ, а част от ремонта и оборудването му са финансирани чрез проекти на Фондацията.
В следобедните часове предстои нова изненада и посещение на най-новият туристически маршрут в парка - “Странджанска горска пътека“. Пътеката е изградена по съвместен проект между Дирекцията на ПП Странджа, БФБ и РИОСВ – Бургас, както и с допълнително финансиране от бюджета на парка. Особено забавна е част от пътеката, която носи пълното с изненади име – “За смелите от групата!”.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини