Календар

Започва климатичното турне на WWF

Започва климатичното турне на WWFТръгват български интернет канал на „Часът на Земята 2009” и конкурс за специален участник в концерта на 28 март

София – Международната природозащитна организация WWF започва серия от събития в навечерието на „Часът на Земята 2009”. На 28 март 2009 г., събота, в 20,30 ч. местно време хора по цял свят ще угасят осветлението си за един час. Целта е да се обединят повече от 1 милиард души, които така да покажат, че е време за сериозни действия срещу промените в климата. Досега са потвърдили участие над 1600 града, сред които София, Видин, Чипровци, Белоградчик, Ценово, Никопол, Борово, Долна Митрополия и Гулянци.

От 21 до 25 март 2009 г. (между събота и сряда) по улиците на София ще може да проследите „климатичното турне на WWF”. То се осъществява със специално пригоден лекотоварен автомобил, оборудван на покрива със слънчеви панели, които го захранват по време на престоя му. На борда има информационна шатра за причините за промените в климата и съвети какво всеки може да направи, за да ги ограничи.

Климатичното турне ще се разполага между 10 и 18 часа на следните места:
21 март, събота - площада срещу Националната художествена галерия (до бившия мавзолей)
22 март, неделя - Южния парк
23 март, понеделник - в Нов български университет
24 март, вторник - Бизнес парк София
25 март, сряда - в двора на ректората на Софийски университет.

Междувременно тръгна специалният канал на „Часът на Земята 2009” в сайта за видеоклипове Vbox7. На http://www.vbox7.com/contests/earth.hour/ всеки потребител може да види клиповете на кампанията, да качи свой на тема «Какво направих за «Часът на Земята 2009» и да спечели климатичните награди на WWF. Крайният срок за качване на клиповете е 11 април, така че всеки може да покаже с клипче как е отбелязъл «Часът на Земята 2009».

На 28 март, събота, от 19.30 часа в навечерието на „Часът на Земята” пред Народния театър „Иван Вазов” в София WWF организира концерт на светлината на свещи и без използването на озвучаване. WWF и радио „Тангра Мега Рок” организират конкурс за нови български музиканти и групи, които да свирят на една от своеобразните „сцени” на концерта. Победителите ще имат възможност да покажат на какво са способни в продължение на 30 минути. До 25 март, сряда, те трябва да изпратят на имейл kampania@wwfdcp.bg свои демозаписи, с които показват, че биха се справили отлично на unplugged концерт. Победителят ще бъде обявен на 27 март, петък.

За повече информация:
- Константин Иванов, WWF [Ве-Ве-Еф], 02/950 50 40, 0884 514 636

Допълнителна информация:
- Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се грижи за защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3801 посещения

OFF

Последно качено » Новини