Календар

Конкурс за фотографи, които искат да снимат 'Часът на Земята'

Конкурс за фотографи, които искат да снимат 'Часът на Земята'Три дни преди глобалната кампания «Часът на Земята», WWF и ФотоСинтезис обявяват конкурс за най-добри снимки от събитието на 28 март в България.

Досега 26 български града обявиха, че се включват в кампанията и ще угасят осветлението между 20,30 и 21,30 часа на 28 март, събота. В София за един час ще останат без светлина над 35 известни сгради и забележителности.

На 28 март, от 19,30 ч. желаещите да се включат фотографи ще се съберат пред магазина на ФотоСинтезис на бул. Витоша 4 в София. Ще им бъдат предоставени различни инструменти, за да се получат ефектни снимки тип "рисуване със светлина" и видеокамери.

Част от фотографите ще могат да се качат на Витоша и на сгради в центъра на София, за да снимат отвисоко. След това те ще съберат на концерта за «Часът на Земята 2009» пред Народния театър от 20,30 ч.

Фотографите ще могат да изпращат снимките си на vitosha@photosynthesis.bg и след това те ще бъдат качени на сайта http://www.photosynthesis.bg

Най-добрите ще бъдат отпечатани на хартия и представени на изложба за българския „Час на Земята 2009”. Могат да се включат фотографи и от всички градове, които се включват в кампанията.

WWF организира за трети път „Часът на Земята”. Целта е да се обединят повече от 1 милиард души, в над 1800 града по цял свят и да се покаже, че е време за сериозни действия срещу промените в климата. Настоящата година е много важна за действията срещу промените в климата, защото световните лидери ще се съберат на среща на върха за промените в климата под егидата на ООН в Копенхаген през декември. На нея се очаква да се подпише ново споразумение, което да продължи Протокола от Киото.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3607 посещения

OFF

Последно качено » Новини