Календар

Часът на Земята - Остава един ден!

Часът на Земята - Остава един ден!В глобалната кампания „Часът на Земята” на WWF се включват 29 български града и над 45 места в София

Концерт на свещи и без озвучаване пред Народния театър утре, от 19,30 ч.


София – Един ден преди глобалната кампания «Часът на Земята» на международната природозащитна организация WWF 29 български града обявиха, че ще угасят осветлението на известни места между 20,30 и 21,30 часа на 28 март, събота.

В София ще притъмнеят над 45 сгради и забележителности. В "Часът на Земята 2009" се включват още градовете Бургас, Русе, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Габрово, Добрич, Велико Търново, Сливен, Кюстендил, Видин, Ценово, Борово, Ветово, Иваново, Две Могили, Бяла (Русенско), Никопол, Гулянци, Долна Митрополия, Чипровци, Белоградчик, Айтос, Велики Преслав, Стрелча, Сандански, Каварна, Троян.

Какво се случва по градове и кои са сградите в София може да прочетете на:
http://panda.org/bg/get_involvedd/earthhour2009/earthhour_bulgaria/

Днес от 18 часа в Дома на киното ще има безплатна прожекция на поредицата на WWF „Наблюдатели на промените в климата”.

София ще се включи и с концерти на светлината на свещи и без електрическо озвучаване пред Народния театър и в Софийска градска художествена галерия от 19,30 ч. на 28 март, събота. Концертите ще продължат и по време на „Часът на Земята”. Заедно с прожекцията те се осъществяват с подкрепата на британското посолство.

WWF организира за трети път „Часът на Земята”, но България се включва официално за първи. Целта е да участват повече от 1 милиард души, в над 1800 града по цял свят и да се покаже, че е време за сериозни действия срещу промените в климата. Настоящата година е много важна за действията срещу промените в климата, защото световните лидери ще се съберат на среща на върха за промените в климата под егидата на ООН в Копенхаген през декември. На нея се очаква да се подпише ново споразумение, което да продължи Протокола от Киото.

За повече информация:
- Таня Кирова, WWF [Ве-Ве-Еф], 02/9505040, 0884 514 696
- Константин Иванов, WWF [Ве-Ве-Еф], 02/950 50 40, 0884 514 636

Допълнителна информация:
- Първите данни с колко процента е спаднало потреблението на електроенергия за «Часът на Земята» ще бъдат достъпни в понеделник.

Партньори на кампанията в България
Бизнес парк София
Британско посолство
Дом на киното София
Дом на културата «Искър»
Народен театър "Иван Вазов"
НАТФИЗ
Софийска градска художествена галерия
Столична община
Тойота Балканс ЕООД

Медийни партньори на кампанията в България
За "Часът на Земята 2009" рекламната агенция Ogilvy & Mather Sofia разработи безвъзмездно визиите на кампанията в България.
Медийните партньори предоставят безплатно пространство за рекламните карета и банери, за радио и тв клиповете на кампанията. Списъкът им се допълва непрекъснато:
Телевизия: bTV, Mad TV, VTV, , Нова телевизия, Диема, ММ
Печатни медии: Дневник, Капитал Light, Програмата, GEO
Радио: Дарик, RFI, Тангра Мега Рок, Star FM, БГ Радио, Енерджи, Радио 1, FM+
Интернет: Нетинфо, Amexy
Външна реклама: Metropolis Outdoor Media Group, News Outdoor
Печатници: J-Point, Red Points
Мултимедийна реклама: Метромедиа
Indoor: Fame Cards
Художествено оформление: Сфера Дизайн

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се грижи за защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6279 посещения

OFF

Последно качено » Новини