Календар

Mинистър Румен Петков е поканил на среща протестиращите за Странджа в сряда, 11 юли, 10.30 часа пред МВР

Всички участници в уличните протести за Странджа са поканени на среща и кафе/чай в канцеларията на министъра. Възможно е обаче кабинета на министъра да не може да ги побере.

На 10 юли 2007 от канцеларията на министър Румен Петков са поканили на среща участници в протеста за защита на Странджа от 2 юли, понеделник. След като министъра покани публично на чай всички природозащитници, група от граждани ще посети министъра в уреченият час. Възможно е обаче кабинета на министъра да не може да ги побере.

Ако е така гражданите ще очакват министър Петков да слезе при тях долу на парадният вход и да дискутира с всички наболелите проблеми около гражданските протести в подкрепа на Странджа и да пие с тях чай.

Граждани ще поставят следните въпроси:


- Гражданските протести, МВР, коктейлите "Молотов" и има ли връзка между тях?

- Имат ли място спиранията на движение в София и страната по повод футболни мачове, празници на полицията, други празници с участие на държавни мъже и жени, посещения на президенти и т.н. след като очевидно това е нарушаване правата на българските граждани (съгласно изявления на министъра на вътрешните работи)? Ще бъде зададен въпросът: "След като министърът не допуска „35 човека искат да смачкат сто хиляди" (цитат от http://www.mediapool.bg/show/?storyid=130123&srcpos=7&p=1#msgs), откъде-накъде беше допуснато президентът Буш да смачка 2 милиона?"

С готовност за провеждане на открит цивилизован диалог, но без спестяване на истината.

От граждани, протестиращи в подкрепа на Странджа.

П.С. Коалицията "За да остане природа в България" напомня, че утре, 11 юли, преди срещата с министъра е обявено гражданското присъствие до Народното събрание от 9.00 часа. Всички желаещи да се срещнат с министър Петков биха могли да го сторят след това.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини