Календар

Българска фондация Биоразнообразие ще раздаде Годишните награди за опазване на биоразнообразието

За втора поредна година Българска фондация Биоразнообразие ще раздаде Годишните награди за опазване на биоразнообразието. Идеята е да се отличат най-ярките постижения в България, както и да се даде гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата.Желанието на фондацията е да бъдат поощрявани граждани, неправителствени организации и медии да опазват или да популяризират българската природа, а също така да бъдат поощрявани институциите, изпълняващи съвестно задълженията си по Закона за защитените територии и Закона за биоразнообразието, въпреки оказвания върху тях натиск.

Категориите:
* Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието
* Най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа
* Най-добро управление на защитена природна територия
* Награда за дарение/дарител в областта на биоразнообразието
* Награда за община с принос за опазване на биоразнообразието

За критерии в различните категории номинации и за наградените миналата година можете да прочете на: http://bbf.biodiversity.bg/indexdetail.php?id=19

Номинациите трябва да са свързани с периода 22 май 2006 – 22 май 2007, времето, когато според нас изтича една година на биоразнообразието (22 май е Международният ден за опазване на биоразнообразието).

За да направим по-известни добрите примери и от тях да последват други, за да може догодина списъкът в защитата на природата да бъде много по-дълъг от „черния” списък с унищожители, за да запазим природата на България, номинирайте! Направете го сега, за да не отидете на почивка и да забравите! По-голяма тежест ще имат номинации, придружени с кратка обосновка.

Очакваме вашите предложения до 31 юли 2007 г. 18.00 ч. на e-mail: awards@biodiversity.bg или по пощата на адрес: София 1303, кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет.2 «За Наградите».

Йорданка Динева,
Координатор „Кампании”,
Българска фондация Биоразнообразие

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини