Календар

2 дни до Голямото преброяване! 1 600 колоездачи регистрира сайта на „Велоеволюция” за седмица

2 дни до Голямото преброяване! 1 600 колоездачи регистрира сайта на „Велоеволюция” за седмицаСедмица след началото на електронното преброяване на велосипедистите на сайта на Сдружение „Велоеволюция” (www.velobg.org), в него вече взеха участие близо 1 600 души. Повечето от тях са активни велосипедисти, които използват колелото като алтернативно средство за придвижване до работа или до учебните заведения, показват резултатите от допитването. Най-много сред регистриралите се са любителите на колоезденето от София (75%) и останалите областни градове (21%).

Представителките на нежния пол сравнително по-рядко прибягват до колелото, като алтернативно средство за транспорт, което е видно и от резултатите от анкетата – те са по-малко от 1/3 от записалите се велосипедисти. Предпазливостта на дамите да се придвижват на две гуми до голяма степен се дължи на факта, че в населените места в страната не са осигурени безопасни условия за употребата на този вид транспорт.

Сред участвалите до този момент в анкетата, най-широко представени са колоездачите на възраст между 20 и 30 години (44%), следвани от групата на 30 до 40 годишните (27%). Около 13% от записалите се са деца и юноши на възраст до 20 години, като повечето от тях са заявили, че използват велосипед редовно за придвижване до училище.
Национално преброяване на колоездачите се подема за първи път в България. С него „Велоеволюция” цели събиране на максимално достоверна информация за броя на хората, ползващи велосипеди в страната.То ще продължи на сайта на Сдружението до 15 септември тази година.

Официалният старт на инициативата ще бъде даден в София на 16 май (събота) с велошествие и символично преброяване на участниците, организирани от „Велоеволюция”, Велосипеди „Драг” и Българския колоездачен съюз. Всеки присъстващ ще получи своя уникален номер, като може да се включи с него в томбола с награди.

Програма:

18:00 часа, зала „Универсиада” – начало
18:00 часа – 19:00 часа, бул. „Цариградско шосе” – велошествие
19:00 часа, Колодрума в Борисовата градина – Голямото преброяване!
19:00 часа + - парти с музика и забавления

Елате да се преброим и да покажем, че колоездачите на пътя сме много!

За контакти:
Радостина Маринова, мобилен: 0 888 600 823, radostmarinova@bepf-bg.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3943 посещения

OFF

Последно качено » Новини