Календар

Много знания показаха учениците от Пловдив в съзтезанието 'Природа у дома'

Много знания показаха учениците от Пловдив в съзтезанието 'Природа у дома'Състезанието “ПРИРОДА У ДОМА” се проведе на 29 май 2009 г. в голямата зала на СОУ „Св. Седмочисленици” в гр. Пловдив и се организира от Българска Фондация “Биоразнообразие” (БФБ) в партньорство с пловдивските училища СОУ „Св. Седмочисленици”, НУ „Христо Ботев” и НУ „Петко Р. Славейков”. В състезанието премериха сили 4 отбора с общо 20 ученици от 3 и 4 клас, излъчени от четирите пилотни кръжока „Биоразнообразие и творчество”, провели се през изминалата учебна година в трите училища партньори.

Надпреварата включваше задачи за разпознаване на различни видове дървета и билки, както и за природните материали. Докато отборите се справяха със задачите си, се проведоха и много игри с публиката. Състезанието беше оспорвано и с всяка следваща игра отборите показваха все по-уверено наученото по време на кръжоците. С лекота разпознаха само по формата на листата 5 дървесни вида, от рисунки различиха 9 дървесни вида, определиха по аромата им 5 вида билки, успяха да изброят природните материали, които познават.

До последния момент, във всички игри, с по една точка преднина и без нито една грешка, в надпреварата водеше отборът на „Природозащитничките” от IIIг клас на НУ „Христо Ботев”. Последната игра, обаче, реши класирането и първото място бе спечелено от отбор „Есенни листа” от IVб клас на СОУ „Св. Седмочисленици”, които показаха, че знаят най-много от всички за природните материали. На второ място се класира отборът на „Къртиците” от IVв клас на НУ „Христо Ботев”, а третото място си поделиха „Знаещите веселяци” от IIIг клас на НУ „Петко Р. Славейков” и „Природозащитничките” от НУ „Христо Ботев”.

БФБ осигури много награди – книги, енциклопедии и грамоти за всички участници, както и за победителите в игрите с публиката. Наградите бяха връчени от директорите на училищата.

Използваме възможността да благодарим на преподавателите, ангажирали се с провеждането на пилотните кръжоци „Биоразнообразие и творчество” и с подготовката на участниците! Изказваме специална благодарност на партньорите ни от СОУ „Св. Седмочисленици”, НУ „Христо Ботев” и НУ „Петко Р. Славейков”, подкрепили инициативата и съдействали за успешното й провеждане!

Състезанието „ПРИРОДА У ДОМА” се реализира по проект, одобрен от Министерство на образованието и науката и финансиран от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, по схемата „Да направим училището привлекателно за младите хора”.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4956 посещения

OFF

Последно качено » Новини