Календар

След Природен парк 'Странджа' гражданите очертаха и границите на Национален парк 'Рила'

Кметът на Сапaрева баня се съгласи на среща за проверка закононността на изграждането на път от Паничище до х.Пионерска и лифт от х. Пионерска до новата хижа на Рилски езера.


След като днес, 20 август следобед, група граждани оградиха символично границите на Национален парк „Рила” в местността „Зелен преслав” над Паничище, същите спонтанно блокираха пътя, по който постоянно се движат бетоновози от Паничище до х. Пионерска. По този повод с тях се срещна кмета на Община Сапарева баня Сашо Иванов. Той обеща: „като си видя в понеделник графика ще ви се обадя за среща”.

Гражданите призовават останалите заинтересовани страни: Министерството на околната среда и водите, Дирекцията на Национален парк „Рила”, „Рила спорт” - инвеститора за строежа на проекта Паничише – Езерата – Кабул и фирмата, изпълнител на строежа на пътя и лифта и също да се включат в срещата!

Ето исканията, с които се хванахме на хоро по границите на Рила:
• Да се осъществи съвместна проверка по документи и на терен с представители на МОСВ, Дирекцията на НП Рила, Община Сапарева баня, НПО, експерти, граждани и изпълнителите на проекта, която да установи законността на пътя и лифта;
• Да се гарантира бъдещето на Националния парк и защита от нови ски-курорти и строителство;

За контакти:
Цвета Христова – 0895 461 590
Филка Секулова – 0885 849 111

Снимки в галерията

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини