Календар

БФБ участва в „Панаир на социалните умения” в Англо-Американското училище в София

БФБ участва в „Панаир на социалните умения” в Англо-Американското училище в СофияНа 4ти септември (петък) в Англо-Американското училище се състоя целодневен „Панаир на социалните умения”. Учениците от всички възрасти имаха възможност да се срещнат с неправителствени организации, работещи в полза на обществото и да научат повече за техните дейности и начините да участват в тях.

Българска фондация Биоразнообразие участва на панаира с презентации за богатото българско биоразнообразие, както и за дейността на Коалицията „За да остане природа в България”, бореща се срещу унищожаването на българската природа. Презентациите бяха пред ученици от 5 и 8 клас, които се включиха в дискусията за природата с голям интерес, непрекъснато задаваха въпроси и разказаха много лични преживявания. Учениците имат възможност да се запишат да получават бюлетина на Коалицията „За да остане природа в България” и така да продължат да бъдат информирани и да решат в кои инициативи могат да се включат като доброволци.

Освен презентации за най-малките, във физкултурния салон бяха обособени щандове, където организациите разположиха информационни материали.

Освен БФБ, представители на природозащитната общност бяха Фондация ЕкоОбщност, Дирекцията на Природен парк „Витоша”, Блулинк информационна мрежа и Gorichka.bg.

Поздравяваме организаторите на събитието за чудесната инициатива и организация и се надяваме повече учебни заведения да решат да предприемат подобни дейности, в които децата и учениците да могат да се запознаят със социално значимите теми и да се включват в кампаниите за тяхното разрешаване.

Снимка: Andy Lang, http://ionuphotos.com/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4285 посещения

OFF

Последно качено » Новини