Календар

DJ парти, награди и филмова премиера очакват участниците в Голямото преброяване II

DJ парти, награди и филмова премиера очакват участниците в Голямото преброяване IIDJ парти, семейни велосъстезания и много награди очакват участниците в Голямото преброяване II, организирано от Сдружение „Велоеволюция”, с подкрепата на велосипеди „Драг”, „Веломания”, „Лого Дизайн”, "Астро инженеринг" ООД, Български колоездачен съюз и „Девин” ЕАД. В Деня без автомобили, 22 септември, втората част на Голямото преброяване ще събере отново всички колоездачи, колоездачки и колоездаченца в София.

Събитието ще започне на езерото „Ариана”, откъдето в 16:30 часа към Южния парк ще потегли велошествие. В парка ще започне истинското забавление с музика, викторини и състезания. Своя личен велономер ще получат и всички, които на първото преброяване на 16 май не можаха да се сдобият с такъв.

Наградите за победителите в състезанията са осигурени от велосипеди „Драг” и „Веломания”. Няколко щастливци ще се сдобият и с покани за премиерата на филма „Ерата на глупостта”, която ще се състои същата вечер от 19:45 в кино „Арена Запад София”.

Елате да покажем за пореден път, че колоездачите в София сме много и много искаме по-добри условия за да си управляваме безопасно любимите превозни средства!

Къде и как ще велоеволюираме този път?

16:00-16:30 ч. – събираме се на езерото Ариана в Борисовата градина;
16:30 ч. – тръгваме по маршрута Ариана – Орлов мост – бул.”Евлоги Георгиев” – НДК –
бул. ”България” – бул. ”Витоша” – ул. “Бяла черква” - бул. Петко Ю. Тодоров – влизане
в Южен парк при входа срещу бл.3 на бул. Петко Тодоров;
17:15-17:45 ч. – пристигаме на сцената в Южен парк;
17:45-19:00 ч. – забавляваме се, състезаваме се, награждаваме се, броим се слушаме
музика и т.н., и т.н.
19:00 ч. – велолъч потегля към кино Арена Запад София, където всички желаещи
могат да посетят премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта”.

ДЕНЯТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ (CAR FREE DAY)

Европейската Седмица на мобилността се провежда всяка година от 16 до 22 септември и приключва с Европейски Ден без автомобили (22 септември), на който гражданите са призовани да оставят поне за ден своите коли и да потърсят алтернативни методи за транспорт. Всеки е свободен да се включи както реши в инициативата, като покаже своята идея за екологична и устойчива градска мобилност. През 2009 г., за осми пореден път, хиляди населени места на Стария континент ще отбележат събитието, което тази година протича под надслов „Да подобрим градския климат!”.

Всяка година броят на градовете, които отбелязват Европейската Седмица на мобилността нараства. През 2007 г. в инициативата са участвали 2 020 града, а през 2008 г. – 2 102.

ЕРАТА НА ГЛУПОСТТА

На 22 септември е премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта” (The Age of Stupid). Събитието ще бъде от 19:45 часа в Кино Арена Запад София, едновременно с премиерата в над 45 страни в целия свят.

Филмът, чието мото е „Защо не направихме нищо, когато имахме възможност да се спасим?” е документален блокбастър, показващ бедствията от измененията в климата.

Денят 22 септември съвпада със Срещата на върха в Ню Йорк по въпросите на опазването на околната среда. Премиерата на “Ерата на глупостта” е част от седмицата на ООН, посветена на климата.

Покани за премиерата на филма ще бъдат раздадени като награди във велоигрите и състезанията по време на Голямото преброяване II в Южния парк, организирано от Сдружение „Велоеволюция”

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4843 посещения

OFF

Последно качено » Новини