Календар

Новини


Празникът на кестеновите гори и Беласица отново ще ни зарадва с пъстри преживявания, вкусни гозби и много забавления

Празникът на кестеновите гори и Беласица отново ще ни зарадва с пъстри преживявания, вкусни гозби  и много забавленияЗаповядайте в село Коларово, където от 13 до 15 октомври 2017 г. ще се проведе 6-то издание на Фестивал на кестена.
Тази година програмата за събитието за първи път е тридневна и предлага голямо разнообразие от пъстри преживявания, вкусни гозби и много забавления.

Прочети пълния текст

220 посещения

Човешкият живот не може да бъде по-евтин от цената на строителството на една магистрала

Човешкият живот не може да бъде по-евтин от цената на строителството на една магистралаКоалиция от неправителствени организации „Да спасим Кресненското дефиле” изцяло подкрепя публичното настояване да не се бави строителството на магистрала Струма повече – за да бъдат спасени човешки животи. Напомняме във връзка с това, че в решението по ОВОС от 2008 година за строителството на магистрала беше записано, че отсечката през Кресненския пролом трябва да бъде изградена приоритетно преди всички останали отсечки. През 2009 г. правителството наруши това условие и започна строежа на магистралата от другите й отсечки – нещо, за което сигнализирахме като проблем единствено ние.

Прочети пълния текст

606 посещения

Виновните да платят сметката за „Калиакра“

Виновните да платят сметката за „Калиакра“Не бива да страдат нито българската природа, нито икономическото развитие на Добруджа

Коалиция от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ настоява виновните за създалата се ситуация в Калиакра да понесат отговорността.

Прочети пълния текст

2389 посещения

Природозащитници искат оставката на министър Нено Димов

Природозащитници искат оставката на министър Нено ДимовМОСВ е основен виновник за напрежението в Добруджа

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ изразява солидарността си с жителите на общините Каварна, Шабла и Балчик, които се разтревожиха за поминъка си вследствие на криза, генерирана от Министерството на околната среда и водите.

Прочети пълния текст

314 посещения

'Бомбата' Калиакра - кой излъга хората?

'Бомбата' Калиакра - кой излъга хората?Публикуваме пълният текст на интервюто на Стефан Аврамов, експерт по защитени територии в Българска Фондация Биоразнообразие, публикувано в Club Z, който разяснява кашата от лъжи, спекулации и недоразумения, която забърка министърът на околната среда и водите Нено Димов по случая Калиакра. Статията можете да прочетете на: https://clubz.bg/node/56961

Прочети пълния текст

601 посещения

Правителството не санкционира нарушителите в случая с незаконното застрояване на Калиакра

Правителството не санкционира нарушителите в случая с незаконното застрояване на КалиакраПо повод изключително манипулативно изведения резултат от съдебното дело на Европейската комисия срещу България заради застрояването на Калиакра коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ настоява:

Прочети пълния текст

279 посещения

Излезе първото съдебно решение за Национален парк Пирин, причинено от хаотичните действия на служебния екоминистър

 Излезе първото съдебно решение за Национален парк Пирин, причинено от хаотичните действия на служебния екоминистърКакви са сега свободните ходове на екоминистерството

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ уведомява, че тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) е отменил решението на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) да се отмени решението, че проекта за план за управление на Национален парк Пирин не подлежи на екологична оценка.

Прочети пълния текст

612 посещения

Народното събрание одобрява законопроекти, които са отстъпление от демокрацията

 Народното събрание одобрява законопроекти, които са отстъпление от демокрацията Връщат ни във времето преди султан Абдул Азис. Природозащитните организации ще поискат от президента да наложи вето

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" предупреждава, че
приетите днес на второ четене поправки в Закона за околната среда представляват орязване на достъпа до правосъдие на бизнеса и гражданите и намаляват възможностите за опазване на човешкия живот, здравето и природата. Заради поправките вече няма да може да се обжалват на втора инстанция дела, свързани с екологични разрешения за проекти от национално значение.

Прочети пълния текст

896 посещения

Първите 3 месеца на кабинета и парламента – разруха за българската природа и заглушаване на гражданското общество

Първите 3 месеца на кабинета и парламента – разруха за българската природа и заглушаване на гражданското обществоПресконференция на коалицията от неправителствени организации и групи "За да остане природа в България" - четвъртък, 27 юли, 10:00 ч, Пресклуб БТА. Можете да я гледате и онлайн на: http://www.bta.bg/bg/pressclub/id/5889/

Прочети пълния текст

226 посещения

Международен конкурс за късометражен филм на „зелена“ тематика отново събира вълнуващи предложения до 1 Октомври

Международен конкурс за късометражен филм на „зелена“ тематика отново събира вълнуващи предложения до 1 Октомври БФБ е партньор на инициативата за България

За поредна година CEEweb for Biodiversity и партньори от цяла Европа, между които и природозащитната организация Българска фондация Биоразнообразие, търсят най-завладяващите послания, свързани с опазването на природата за участие в международния конкурс за късометражен филм Green Go 2017. Тази година условието е предложенията да са с максимална дължина 4 минути и да засягат теми в следните три категории:

Прочети пълния текст

429 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             
    Install Flash player!