Календар

Новини


Експертен форум “Как да сме енергийно независими?” събра над 70 представители от институционалните, бизнес и обществените кръгове днес

 Експертен форум “Как да сме енергийно независими?” събра над 70 представители от институционалните, бизнес и обществените кръгове днесФорум на тема “Как да сме енергийно независими?” подчерта важността от създаване на нормативна уредба, която да подпомогне участието на гражданите в енергийната система. Събитието се проведе днес във Френския институт в София, организирано от „Грийнпийс“ - България, в партньорство с Бюрото на Европейския парламент в България. Участие в специализираното събитие взеха над 70 представители от институционалните, бизнес и обществените кръгове.

Прочети пълния текст

326 посещения

Започва нов проект за гражданско участие в полза на природата

Започва нов проект за гражданско участие в полза на природатаАсоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ започват нов проект, с който до края на октомври 2021 г. ще обединят усилията си за насърчаване на прякото участие на граждани във вземането на решения на местно ниво за бъдещето на околната среда.

Прочети пълния текст

283 посещения

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 6

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 6Видове птици от разредите Пеликаноподобни (2-ра част), Щъркелоподобни, Фламингоподобни и Ястребоподобни (1-ва част)
Дата: 26.11.2019 г.; начален час: 18:30; място: заседателна зала на НПМ-БАН в София, бул. Цар Освободител 1 (обща сграда на База-2 на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН с Природонаучния музей, вход откъм Руската църква). 

Прочети пълния текст

246 посещения

XV-те Дни на предизвикателството: Конференция Биоразнообразието – предизвикателство?

XV-те Дни на предизвикателството: Конференция Биоразнообразието – предизвикателство?Дни на предизвикателствата се откриват след по-малко от 3 седмици. Програмата е по-силна от всякога: 10 филма, 4 чуждестранни госта, конференция с фокус върху биоразнообразието, презентации и срещи с десетки вдъхновяващи българи и гости, търсачи на предизвикателства и природоизследователи... Започваме на 2 декември, във Френски институт от 16,30 ч. Програмата ще намерите на https://www.facebook.com/events/433356764023653/

Прочети пълния текст

984 посещения

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 5

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 5Лекция 5 от Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ към Българска орнитологическа централа, ИБЕИ-БАН. 19.11.2019 г., 18:30 часа, вход свободен.
Тема на лекцията: Видове птици от разредите Гмуркачоподобни, Гмурецоподобни, Буревестникоподобни, Рибоядоподобни и Пеликаноподобни (1-ва част)

Прочети пълния текст

264 посещения

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 4

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 4Лекция 4 от Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ към Българска орнитологическа централа, ИБЕИ-БАН. 12.11.2019 г., 18:30 часа, вход свободен.
Тема на лекцията: Видове птици от разред Гъскоподобни (2-ра част)

Прочети пълния текст

300 посещения

Повече дни, повече локации и повече гости в 15-тите Дни на предизвикателствата (2-5 декември 2019 г.)

Повече дни, повече локации и повече гости в 15-тите Дни на предизвикателствата (2-5 декември 2019 г.)Тази година събитието ще се проведе в УАСГ и Френския културен институт

През 2019 г. „Дни на предизвикателствата“ – форумът, събиращ в София изследователи и пътешественици от цял свят, ще ни предложи не една и две изненади: фестивалните локации са вече две, гостите от чужбина са цели четирима, фестивалните дни са вече не три, а четири!

Прочети пълния текст

355 посещения

Приключи спешната акция за спасяване на размножителните места на планинската жаба

Приключи спешната акция за спасяване на размножителните места на планинската жабаПри изключителен интерес и в рамките само на 10 дни бяха събрани всички необходими средства за почистване на блатото от папура, който е превзел почти изцяло влажните ливади, които използва планинската жаба за размножаване рано напролет.

Прочети пълния текст

1377 посещения

Граждани осъдиха общината за достъп до документите за инсинератора

 Граждани осъдиха общината за достъп до документите за инсинератора Върховният административен съд потвърди, че гражданите имат право на пълната информация за строящия се завод за изгаряне на отпадъци в София. Решението е окончателно и Столична община няма друг ход, освен да го изпълни. Малката победа е още едно доказателство, че гражданите трябва да отстояваме законовите си права дори и пред институциите, които не ги зачитат. Процесът продължи две години и беше спечелен със сериозната подкрепа на “Програма Достъп до Информация”.

Прочети пълния текст

263 посещения

Премиера – Зелени прожекции на открито в Стара Загора

Премиера – Зелени прожекции на открито в Стара ЗагораЗелените прожекции на открито със Зелени Балкани вече са достъпни за всички граждани и гости на Стара Загора! Премиерното събитие се случи вчера в самия център на града, тъй като мултимедийния проектор е инсталиран на западната фасада на Държавна опера - Стара Загора. След официалното представяне на проекта „НАТУРА 2000 в България – Нови Хоризонти", в рамките на който бе осъществена инициативата, проекторът влезе в действие и прожекциите стартираха.

Прочети пълния текст

288 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Пещерната фауна на България, наред с тази на други балкански страни, е най-богатата на Земята.
           
  Install Flash player!