Календар

Новини


Коалиция 'За да остане природа' призовава жителите на град Трън да кажат ДА на красивата Трънска природа в неделя

Коалиция 'За да остане природа' призовава жителите на град Трън да кажат ДА на красивата Трънска природа в неделяОстават само няколко дни, след които ще стане ясно дали Трън ще избере да пази или да застраши природата си! На 11 юни жителите на град Трън ще трябва да изберат между два сценария: запазване на дивната красота на един от най-перспективните за качествен туризъм и земеделие край на България или да се превърнат в индустриална пустиня с прогонване на местното население. Между София и съседна Сърбия, Трън има уникалния шанс да се превърне в предпочитана туристическа дестинация за любителите на приключенията, велотуризма, красивите природни гледки, чистата храна и запазените традиции, културно наследство. Ние казваме ДА за красивата Трънска природа и подкрепа за гражданското общество на България.

Прочети пълния текст

345 посещения

На природата ѝ е все по-трудно да осигурява всичко необходимо за оцеляването на човека

На природата ѝ е все по-трудно да осигурява всичко необходимо за оцеляването на човекаГенералният директор на международната природозащитна органзиация WWF с послание за форум в София

Науката никога не е била по-категорична – човешката дейност тласка планетата и нейните екосистеми към гибел, каза Марко Ламбертини, генерален директор на международната природозащитна организация WWF, във видеопослание до участниците във Форум "Икономика за жива планета", провел се в четвъртък в София.

Прочети пълния текст

298 посещения

В Световния ден на океаните „Грийнпийс“ и „За Земята“ се борят с глобалното замърсяване

В Световния ден на океаните „Грийнпийс“ и „За Земята“ се борят с глобалното замърсяванеВ Световния ден на океаните – 8 юни екологичните организации „Грийнпийс“ и „За Земята“ с призив за намаляване на пластмасовите отпадъци. Двете организации популяризират своя уникален Пластмасов калкулатор, с който всеки може да сметне пластмасовия си отпечатък

На Световния ден на океаните - 8 юни екоорганизациите „Грийнпийс" и „За Земята“ призовават граждани, политици и бизнесмени към решителни действия за премахване на пластмасовото нашествие в световния океан. Инициативата е част от националната кампания за намаляване на замърсяването с пластмаси във водните басейни под надслов „Свободни от пластмаса”.

Прочети пълния текст

309 посещения

Международен форум в София ще представи прехода към икономическо развитие, базирано на опазване на природата

Международен форум в София ще представи прехода към икономическо развитие, базирано на опазване на природатаИкономисти, биолози и климатолози от международната природозащитна организация WWF, в партньорство с Европейската комисия, ЮНЕСКО, Организация за икономическо сътрудничество и развитие и Европейската банка за възстановяване и развитие ще обсъдят на 8 юни в Интерекспо център, София, възможностите за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата в съчетание с икономическо развитие и повишаване на качеството на живота.

Прочети пълния текст

361 посещения

Грийнпийс - България се присъединява към Коалиция 'За да остане природа в България'

Грийнпийс - България се присъединява към Коалиция 'За да остане природа в България'Щастливи сме да ви съобщим, че отскоро Коалиция "За да остане природа" получи подкрепата на още една организация. Към нас се присъединиха нашите съмишленици и приятели от "Грийнпийс - България". Радваме се, че ще се борим рамо до рамо в защитата на природата.

Прочети пълния текст

267 посещения

Отричащият климатичните промени Тръмп предава американското глобално лидерство - Greenpeace

Отричащият климатичните промени Тръмп предава американското глобално лидерство - GreenpeaceОтричащият климатичните промени Тръмп предава американското глобално лидерство - Greenpeace

Осъждайки решението на Тръмп да излезе от Парижкото споразумение за климата, „Грийнпийс Интернешънъл“ заяви, че то ще коства на САЩ, както ролята на лидер, която играеха досега, така и делът им от икономически ползи от прехода към използването на чиста енергия.

Прочети пълния текст

268 посещения

Светът все още може да постигне целите на Парижкото споразумение

Светът все още може да постигне целите на Парижкото споразумение"За щастие, Парижкото споразумение е по-голямо от всяка отделна страна, от всяко отделно правителство“, заяви в петък Мануел Пулгар Видал, ръководител на глобалната практика за климат и енергия на WWF. Видал коментира обявеното снощи намерение на американския президент Доналд Тръмп да започне процедура по оттеглянето на САЩ от историческото споразумение, с което близо 200 държави се ангажираха да положат усилия да ограничат покачването на средната температура до 1.5°C и по този начин да избегнат най-лошите последствия от промените в климата.

Прочети пълния текст

275 посещения

„Грийнпийс“- България ще представи концепцията за енергийни граждани в София

„Грийнпийс“- България ще представи концепцията за енергийни граждани в СофияЕкологичната организация „Грийнпийс“ - България ще представи в София концепцията за „енергийни граждани“. Това ще стане в рамките на конференцията „Енергийни граждани в Европа – къде сме ние?“, която ще се проведе на 6 юни, в Дома на Европа (Представителство на Европейската комисия в България). На нея българската аудитория ще бъде запозната с възможностите за производство на енергия от гражданите и последните тенденции в този динамичен сегмент.

Прочети пълния текст

299 посещения

Океани, свободни от пластмаса

Океани, свободни от пластмасаАктивисти на „Грийнпийс“ призоваха за мерки за намаляване на пластмасата по време на форум на Г20 в Бремен

Активисти на организацията „Грийнпийс“ призоваха днес за решение на острия проблем със замърсяването на моретата с пластмаса по време на форум на Г20. Те поискаха конкретни мерки - забрана за пластмасата за еднократна употреба и микропластмасата.

Прочети пълния текст

275 посещения

Туристическият потенциал на Трънско

Туристическият потенциал на ТрънскоПубликуваме материал от http://bulgaria-za.trun.bg за туристическия потенциал, който общината може да загуби, ако предприеме унищожаваща природата й минна промишленост

Разговаряхме с представители на туристическия бизнес за настоящето и бъдещето на този бранш в община Трън. Ето какво ни разказаха трима от тях:

Прочети пълния текст

278 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             Форум 'Икономика за жива природа'