Календар

Новини


Управляващи и граждански организации ще дискутират реформата в горския сектор

Управляващи и граждански организации ще дискутират реформата в горския секторПублична дискусия на тема “Самостоятелност и единност на агенцията по горите като политическо ведомство” ще се проведе на 17 януари, понеделник от 13 до 15 ч. в хотел „Балкан София“. Срещата се организира съвместно от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“, инициативата „Зелени закони“, КТ Подкрепа, Съюз на лесовъдите в България (СЛБ), Асоциация „Общински гори“ (АОГ), Асоциация на дърводобивните фирми, Национална федерация на ловците на трюфели в България (НФЛТБ), Национален съюз на българските ловци на трюфели (НСБЛТ), БУЛПРОФОР, Българска ловна асоциация и Български ловно-рибарски съюз.

Прочети пълния текст

756 посещения

Победа за природата и хората в Източни Родопи - няма да има златодобив по Бяла река

Победа за природата и хората в Източни Родопи - няма да има златодобив по Бяла рекаСлед острите реакции на местните граждани и изпратени становища от Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България", Сдружение "Балканка" и др. неправителствени организации,"Тинтява Експлорейшън“ АД оттегли инвестиционното си предложение за „Добив и преработка на полимерни руди от находище „Розино“.

Прочети пълния текст

707 посещения

Последна седмица гласуваме за любимо българско дърво за 2021 година

Последна седмица гласуваме за любимо българско дърво за 2021 годинаКонкурсът „Дърво с корен“, който се провежда за дванадесета поредна година, е към края си – тече последната седмица за гласуване, в която всички природолюбители и радетели за съхраняването на историческото наследство и зеленото ни богатство могат да подкрепят своето любимо дърво.

Прочети пълния текст

546 посещения

Бъдещето на Алдомировци не са въглищата — делото срещу мината на Ковачки продължава във Върховния съд

Бъдещето на Алдомировци не са въглищата — делото срещу мината на Ковачки продължава във Върховния съдДелото за спасяване на софийското село от въглищна мина, свързвана с консултанта Христо Ковачки, продължава във Върховния съд. Земеделският стопанин Емил Мирчев и Община Сливница, подкрепяни от адвокатите на „Грийнпийс“ - България и „За Земята“, вече три години отстояват интересите на жителите на Алдомировци, които развиват спорт, земеделие и туризъм в региона.

Прочети пълния текст

355 посещения

Любители на морето чистят плаж Аркутино навръх Коледа

Любители на морето чистят плаж Аркутино навръх КоледаС 23% е нараснал броят на застрашените морски видове заради пластмасовото замърсяване само за 4 години, споделят организаторите от LessPlastic Bulgaria и Wind2Win

Прочети пълния текст

834 посещения

АПБ стартира кампания за по-видими защитени територии

АПБ стартира кампания за по-видими защитени територииАсоциация на парковете в България стартира дарителска кампания в Платформата, с която да направи не толкова известните защитени територии по-видими.

Прочети пълния текст

634 посещения

Последните за страната обучения „Застъпници за природата“ ще се проведат в Хасково, Кърджали, Смолян и Велинград

 Последните за страната обучения „Застъпници за природата“ ще се проведат в Хасково, Кърджали, Смолян и ВелинградС планираните от 16 до 19 декември обучения „Застъпници за природата“ в градовете Хасково, Кърджали, Смолян и Велинград Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ завършват обиколката си из страната.

Прочети пълния текст

387 посещения

Уебинар „Засаждане на декоративни дървета в населените места“

Уебинар „Засаждане на декоративни дървета в населените места“Ако следите теми, свързани с устойчивото развитие на нашите градове и села и искате да научите повече за тези процеси и начините, по които бихте могли да се включите в тях, не пропускайте поредицата обучения на фондация „ЕкоОбщност“.

Прочети пълния текст

566 посещения

Въздухът на София не е бунище: „За Земята“ организира мултимедийна акция срещу строежа на завод за изгаряне на отпадъци

Въздухът на София не е бунище: „За Земята“ организира мултимедийна акция срещу строежа на завод за изгаряне на отпадъци С мултимедийна акция при ТЕЦ София Екологично сдружение „За Земята“ се обяви отново срещу завода за изгаряне на отпадъци, който общината планира да построи. Датата е избрана неслучайно – дните между 6 и 9 декември 1952 г. остават в историята на Европа като най-смъртоносното събитие, причинено от замърсяване на въздуха. В Лондон климатични условия, сходни с тези в София през това време на годината, заедно с безогледното изгаряне на въглища и дърва, довеждат до катастрофата, запомнена като Големия лондонски смог. Само за трите дни, през които продължава, отровната мъгла става причина за смъртта на 12 хил. души.

Прочети пълния текст

467 посещения

Конкурс за финансиране на студентски дипломни работи 2021-2022

Конкурс за финансиране на студентски дипломни работи 2021-2022Българска фондация Биоразнообразие отваря отново възможност за финансиране на студентски дипломни работи в областта на климатичните промени и техния ефект върху биологичното разнообразие и обществото ни. Конкурсът е отворен за всички специалности от сферата на биологичните науки, през комуникация, социални дейности, политически науки и икономика.

Прочети пълния текст

854 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  На територията на България всички видове от рода Соколи са защитени от закона. Според някои изследвания соколите се нареждат сред най-интелигентните птици.
           
  Install Flash player!