Календар

Участвайте в предизвикателството за социална промяна!

Участвайте в предизвикателството за социална промяна! ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА СОЦИАЛНА ПРОМЯНA e първият уникален по рода си формат, който ще те постави в неизвестна локация в България, заедно с избран от теб екип, за да се изправите лице в лице с обществено значим проблем, да мобилизирате нестандартното си мислене и да формулирате иновативно, приложимо и реалистично решение в рамките само на три дни!

Как изглежда обществото, в което децата ни ще развиват пълния си потенциал, родителите ни ще остаряват с достойнство, а ние ще живеем пълноценно?

В 24.00ч на 11-ти април 2014, във всеки един от 5-те български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, на всеки един екип ще бъде връчена мисия “Социална промяна”. Ти и екипът ти ще имате точно 3 дни и половина, за да се справите с анализирането на ситуацията и дефинирането на вашето “уау” – решение и представянето му.

На 15-ти април 2014, ще можете да презентирате решенията си пред, готова да помогне за реализацията на идеята им, публика.

В най-добрия случай ще имаме решения, одобрени и подкрепени от бизнеса, местната и държавна власт и доброволци, като така – всички заедно ще създадем нови подкрепящи иновациите в социална промяна микро-системи. Само така – мобилизрайки максимален брой хора за минимално време, в оптимално взаимодействие, можем да формулираме новите решения, които спешно трябва да заменят нефункциониращи или несъществуващи системи, които ни заобикалят.

Всеки екип ще получи “наръчника за социални иновации” на „Фабрика за идеи”, помощ на място от Фабрикант-иноватор, както и специфични за екипа допълнения към мисията, които могат да улеснят или затруднят екипа.
„Фабрика за идеи” от своя страна ще избере три екипа, които да подкрепи като им даде стипендия за участие във второто издание на Академията за социална промяна и така им осигури достъп до ментори и опитни практици в сферата на социалните иновации от цял свят.

Повече за ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО, информирайте се и участвайте!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3155 посещения

OFF

Последно качено » Солидарно