Календар

Над 70 човека за един ден подкрепиха Пирин, Рила и Витоша като се снимаха с посланията на дядо Коледа и неговите борчета

Над 70 човека за един ден подкрепиха Пирин, Рила и Витоша като се снимаха с посланията на дядо Коледа и неговите борчетаМалко преди светлият празник дядо Коледа остави временно работилницата с подаръци, за да помогне на пет борчета от Пирин, Рила и Витоша в мисията им да защитят своите планини. В рамките на един следобед Софиянци и гости на столицата се срещнаха с борчетата, които им разказаха за своя живот, грижите и страховете си, свързани с промените, които настъпват в нашите планини. Всяко от тях носеше своето послание към хората. Едно от посланията гласеше „Пожелавам си природа! Пожелавам си живот!“, а друго пожелаваше – „Нека спасяването на горите бъде нашето коледно чудо.“

Дядо Коледа, от своя страна, влезе в ролята на рейнджър и разказа на всички, че той ще ги защитава от недоброжелатели при нужда. Призивът на дядо Коледа и неговите борчета към хората е всеки човек, който иска планините в България и техните гори да се запазят красиви и диви, да се снима със своето послание и да изпрати снимката за общия албум на приятелите на Пирин, Рила и Витоша на имейл: info@prozrachniplanini.org или на съобщение във фейбук на fb/prozrachniplanini.

С това улично представление екипът и доброволците на Прозрачни планини искат да привлекат вниманието на обществото и управляващите към проблемите с плановете за управление на двата национални парка – Пирин и Рила и природния парк Витоша. Колкото повече хора покажат своята солидарност с опазването на така ценните природни ресурси в планините, толкова по-ясно и силно ще бъде нашето послание.

Видео от уличното представление може да видите тук: https://www.facebook.com/prozrachniplanini/videos/1682849755260888/.
Днес, на Коледа, ще споделим и снимките на всички, които доброволно и с желание се снимаха с посланията на петте борчета по улиците на София на фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/prozrachniplanini/.

Какво предвижда новия план за национлен парк „Пирин“ може да научите тук: http://goo.gl/VJzZMP.
Нашето становище относно плана за природен парк „Витоша“ може да прочетете тук: http://goo.gl/3oa2xJ.
Повече информация за новиия план за национален парк „Рила“ ще намерите тук: http://goo.gl/pPDltg.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1633 посещения

OFF

Последно качено » Солидарно