Календар

Близо 300 фотографии се състезават в конкурса „Благотворителността през обектива' 2013

Близо 300 фотографии се състезават в конкурса „Благотворителността през обектива' 2013Гласуването за Награда на публиката започва утре (24-ти май) и ще продължи до 3 юни.

Близо 300 фотографии се състезават в тазгодишното второ издание на конкурса „Благотворителността през обектива". Той е организиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България". Има за цел да визуализира и популяризира различните „лица" на благотворителността и промяната, която тя носи.

Участниците се състезават в 9 категории и за една Награда на публиката. Гласуването за нея започва утре (24-ти май) и ще продължи до 3 юни. На сайта на конкурса http://blagobektiv.org/ с бутон "ХАРЕСВАМ" всеки може да посочи своя фаворит. Победител ще бъде фотографията, събрала най-много гласове.

Снимките ще оценява жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Веселин Боришев, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Николай Василев, Явор Попов.

Наградите за победителите са осигурени от спонсорите на конкурса Аурубис България и Софарма. В категорията „Благотворителността през погледа на децата" победителят ще получи фотоапарат от Olympus. Наградата в категория „Благотворителност и екология" е уикенд за двама, предоставен от Одисея Ин. Спечелилият в категория „Фоторазказ за благотворителността" ще получи наред с паричната награда и годишен абонамент за списание „Фотомания".

Тази година най-силен интерес от страна на авторите има към категориите „Благотворителност и екология", "Благотворителност и култура", „Благотворителност и социална подкрепа" и „Фоторазказ за благотворителността". Повече на брой са и заснетите прояви на корпоративно доброволчество. В конкурса участват предимно млади хора - най-младият състезател е на 10 години.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 2 юли т.г., а техните снимки ще бъдат подредени в изложба, която можете да видите от 2-ри до до 8-ми юли във VIVACOM Art Hall.

Отличените фотографии ще бъдат публикувани и в специален каталог към културно-информационния гайд „Програмата". Изложбата ще пътува из страната – в общини, които са спечелили конкурс да я представят пред местна аудитория.

Фотоконкурсът се осъществява с подкрепата на Фондация "Америка за България".

Партньори на конкурса са: ФОТО ФОРУМ, Българска фотографска академия Янка Кюркчиева, VIVACOM Art Hall, Българско фотографско сдружение, София 2019.

Медийни партньори са: БНТ, ФОТОмания, Програмата, НПО портал, Teacher.bg, в. Труд, OFFRoad Bulgaria, Vesti.bg.

Повече подробности, както и самите фотографии, можете да видите на сайта на конкурса www.blagobektiv.org.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3678 посещения

OFF

Последно качено » Солидарно