Календар

Солидарна акция: Децата са ангелите на Земята - изграждане на летен лагер за приютяване на децата на отец Иван в с. Якимово, общ. Монтана - 31 май, 1 и 2 юни 2013

Солидарна акция: Децата са ангелите на Земята - изграждане на летен лагер за приютяване на децата на отец Иван в с. Якимово, общ. Монтана - 31 май, 1 и 2 юни 2013Източник: http://www.solidarno.com

За невероятната история на отец Иван и децата, на които той от години дава подслон, надежда и благославия все един от нас е чувал.... който не е чувал – време е да чуе.
Малко по-надолу в теста има публикувани линкове, където можете да прочете повече – все истории от наше време – всяка от тях заредена с толкова много сърцата енергия, че сълзите ти просто бликват – директно от сърцето.
С поклон и благодарност, публикуваме Покана за тази солидарна акция – с ПОКЛОН – пред мисията на отец Иван и това, което той прави, с БЛАГОДАРНОСТ – за възможността и привилегията за възможността, да влеем и от нашата енергия в тази благородна кауза.

На 22 май 2013 лично посетихме село Якимово и говорихме с отец Иван и с хората, които вече живеят там. Хората са бедни и изтерзани, но.... безкрайно щастливи, че вече имат дом и също така – много са проблемите, с които тепърва ще се справят. И още нещо... с блестящи очи хората, с които се срещнахме, с ръка на сърцето ни разказваха, че са готови да учат и да работят, за да имат достоен живот и прехрана.

Има много за помагане, има дълъг път да се извърви, но... лека-полека.

Попитахме отец Иван: "Кое е най-важното сега да се случи?"... и той сподели, че най-голямата му мечта и цел е да успее да събере всички деца на едно място в с. Якимово. В момента те са разделени на две групи – едните са в Нови хан, а другите са със семействата си в с. Якимово.

Със съдействието на кметът и цялото село Якимово, отец Иван е осигурил голямо място (около 4 дка.), в което има две постройки. В момента там се гради висока ограда, за да се осигури безопасността на децата и предстои изграждане на тоалетна, палатков лагер, няколко малки дървени къщички, навеси, кухненско помещение и каптиране на водата.

Мечтата на отец Иван е в началото на м. Юни 2013 да успее да събере на едно място да живеят заедно всичките деца и от Нови хан и от Якимово - очаква се да бъдат 100-тина деца на възраст между 1 и 18 години... идеята е да прекарат лятото ЗАЕДНО, близо до семействата си и приятелчетата от общността.

На терена в момента работят трима души, но работата е много и не смогват.

Имат нужда от СОЛИДАРНА АКЦИЯ на добра воля и с добро сърце за ИЗГРАЖДАНЕ НА ДЕТСКИЯ ЛАГЕР в с. Якимово.

****************

ПЪРВА СОЛИДАРНА АКЦИЯ за децата на отец Иван в с. Якимово

на 31 май, 1 и 2 юни 2013

ДЕЙНОСТИ:

Строителни дейности за довършване на оградата и двете постройки, които ще служат за кухня и трапезария, изграждане на тоалетна и баня за децата, сглобяване на дървени къщички и навеси за престой, изграждане на басейн за събиране на водата от сондата, доизграждане на ОГНИЩЕТО, където ще се меси хляб.

Култивиране, подреждане и обезопасяване на двора на детския лагер – разчистване на строителните материали, подкастряне на храсти, нарязване и подреждане на клонките и дървените трупчета под навеса за огрев.Можете да помогнете със:

Доброволен труд – на място, в с. Якимово, като помогнете за текущите строителни и довършителни дейности по лагера
Материали – строителни или за обзавеждане, но ще трябва да се обадите на отец Иван и да го попитате от какво има нужда точно
като финансирате надницата на строителни работници от София или местната общност, които да помогнат.

Тук има линкове, към някой от най-информативните и вдъхновяващи статии:

Отец Иван съживява бедно Монтанско село
Нека приятелите ми са богати - Новинар
Отец Иван заселва млади семейства в с. Якимово
Предай нататък - доброто е заразно
Отец Иван направи 15 къщи за бездомни
и една много много добра статия в Блогът на Лидия – кратко и ясно разказано - тук

Видео репортажи и филми: тук и тук

Моля, всеки, който може и иска да съдейства да се свърже с екипът на ЗАЕДНО за повече информация на телефон: 0887 002 964 (Елена) и 0889 429 165 (Мария) или да пише от ТУК или на е-мейл: solidarno@gmail.com

Всякаква форма на подкрепа и съдействие е безценна и има огромно значение!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4300 посещения

OFF

Последно качено » Солидарно