Календар

Солидарно

В тази секция ще публикуваме информация за кампании и инициативи на групи и организации, фокусиращи се върху по-странични теми от пряката роля на Коалицията „За да остане природа” да опазва защитените зони и територии в България. С тази стъпка разширяваме убеждението си, че ролята ни като граждански организации е не само пряко да следваме мисията си, а и да насърчаваме и подкрепяме развитието на гражданското общество в страната ни.


Покана за тържественото представяне на Global Internet Society Watch

Покана за тържественото представяне на Global Internet Society WatchАсоциацията за прогресивни комуникации връчва ежегодно награда „Свободен електрон“ на индивид или граждански колектив, използвал стратегически интернет за укрепване на гражданското общество, налагане на европейските ценности, демокрация и опазване на околната среда. Ще бъде представен и доклад на Асоциацията на тема "следене в интернет" (Global Internet Society Watch).
Церемонията и последващото пиене на вино ще се започнат в 18.00 ч в зала „Гъливер“ на Червената къща.

Прочети пълния текст

2378 посещения

EMPATHEAST - ФОРУМ ЗА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА И ОТВОРЕНО ОБРАЗОВАНИЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПA

EMPATHEAST - ФОРУМ ЗА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА И ОТВОРЕНО ОБРАЗОВАНИЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПA Във времена на криза се ражда спешната нужда от преосмисляне и реорганизиране на средата с цел посрещане и запълване на социалните нужди и дефицити, които крещящо прозират под издъхващата и изнемощяла система на управление. Тези социални дефицити могат да бъдат превъзмогнати и затова по замисъл на Фабрика за идеи, се появи EMPATHEAST: първият ФОРУМ ЗА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА ЧРЕЗ ЕМПАТИЯ и ОТВОРЕНО ОБРАЗОВАНИЕ в ИЗТОЧНА ЕВРОПА.

Прочети пълния текст

2506 посещения

Предстои обучение на активни блогъри за противодействие срещу езика на омразата

Предстои обучение на активни блогъри за противодействие срещу езика на омразатаОбучението е безплатно и ще се проведе на 17 ноември 2014 г. от 9.30 до 18.00 часа, в Бетахаус, гр. София. Целта е да се повишат знанията и уменията на активни блогъри от страната за недопускане на езика на омраза в своята дейност и за противодействие срещу нейни проявления в интернет.

Прочети пълния текст

2283 посещения

5 дни до затварянето на номинациите за наградите „Човек на годината“

5 дни до затварянето на номинациите за наградите „Човек на годината“Използвайте ги, за да поощрите заслужили хора – герои, отстояващи собствените или чужди права.

Прочети пълния текст

2166 посещения

Участвайте в предизвикателството за социална промяна!

Участвайте в предизвикателството за социална промяна! ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА СОЦИАЛНА ПРОМЯНA e първият уникален по рода си формат, който ще те постави в неизвестна локация в България, заедно с избран от теб екип, за да се изправите лице в лице с обществено значим проблем, да мобилизирате нестандартното си мислене и да формулирате иновативно, приложимо и реалистично решение в рамките само на три дни!

Как изглежда обществото, в което децата ни ще развиват пълния си потенциал, родителите ни ще остаряват с достойнство, а ние ще живеем пълноценно?

Прочети пълния текст

3145 посещения

5 октомври - ден за солидарност. Да подкрепим екипажа и активистите на 'Грийнпийс'!

5 октомври - ден за солидарност. Да подкрепим екипажа и активистите на 'Грийнпийс'!Глобален ден за солидарност. Да подкрепим екипажа и активистите на „Грийнпийс“!

5 октомври /събота/ от 16.00 ч.

Паметник на съветската армия

Прочети пълния текст

4043 посещения

СПЕШНА солидарна акция: да спасим ябълковите завръзи

СПЕШНА солидарна акция: да спасим ябълковите завръзиЗдравейте приятели на Солидарното земеделие, това е покана за наистина СПЕШНА помощ и СОЛИДАРНА АКЦИЯ в био-ябълковата градина до Монтана на Мая и Павлин от БИОДИО - фермата за органично отглеждани ябълки в преход.

Прочети пълния текст

4118 посещения

Солидарна акция: Децата са ангелите на Земята - изграждане на летен лагер за приютяване на децата на отец Иван в с. Якимово, общ. Монтана - 31 май, 1 и 2 юни 2013

Солидарна акция: Децата са ангелите на Земята - изграждане на летен лагер за приютяване на децата на отец Иван в с. Якимово, общ. Монтана - 31 май, 1 и 2 юни 2013Източник: http://www.solidarno.com

За невероятната история на отец Иван и децата, на които той от години дава подслон, надежда и благославия все един от нас е чувал.... който не е чувал – време е да чуе.
Малко по-надолу в теста има публикувани линкове, където можете да прочете повече – все истории от наше време – всяка от тях заредена с толкова много сърцата енергия, че сълзите ти просто бликват – директно от сърцето.
С поклон и благодарност, публикуваме Покана за тази солидарна акция – с ПОКЛОН – пред мисията на отец Иван и това, което той прави, с БЛАГОДАРНОСТ – за възможността и привилегията за възможността, да влеем и от нашата енергия в тази благородна кауза.

Прочети пълния текст

4288 посещения

'Парцал Фест' в град Пловдив

'Парцал Фест' в град ПловдивЗа трета поредна година в Цар Симеоновата градина в Пловдив ще се проведе „Парцал Фест” – гражданска инициатива, която цели да насърчи обществото ни към по-разумно потребление и да покаже, че ненужните вещи могат да бъдат претворени в нови използваеми и дори по-ценни изделия, че можем да творим и създаваме полезни вещи сами, без да залитаме по масовата комерсиална култура, да живеем и обитаваме без да нанасяме вреди на природата, а напротив – да съжителстваме всички заедно в хармония.

Прочети пълния текст

3944 посещения

Близо 300 фотографии се състезават в конкурса „Благотворителността през обектива' 2013

Близо 300 фотографии се състезават в конкурса „Благотворителността през обектива' 2013Гласуването за Награда на публиката започва утре (24-ти май) и ще продължи до 3 юни.

Близо 300 фотографии се състезават в тазгодишното второ издание на конкурса „Благотворителността през обектива". Той е организиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България". Има за цел да визуализира и популяризира различните „лица" на благотворителността и промяната, която тя носи.

Прочети пълния текст

3669 посещения

Примерни сфери, за които ще бъдат публикувана информация, са: права на човека и равенство между хората, социални политики, образование, достъп до информация и гражданско участие и т.н., както и сфери, имащи пряко въздействие върху опазването на околната среда като биологично земеделие, природосъобразен туризъм, био и еко продукти.

Сайтът на Коалицията НЯМА да публикува информация за инициативи и кампании, които провокират дискриминация на базата на пол, възраст, сексуална ориентация, националност или етническа/религиозна принадлежност.

Приоритет при взимане на решения дали дадена информация да бъде публикувана на сайта ще имат инициативи и кампании на граждански групи, неправителствени организации или групи от организации с доказана роля в своите сфери (имащи дългогодишен опит и видима активност), както и новосформиращи се групи доброволци по актуални теми от обществения живот.

Коалицията „За да остане природа в България” събира граждански групи и неправителствени организации с конкретни устави, цели и мисии и в този смисъл, тя НЕ може да предостави експертиза или да изказва позиция по въпроси, публикувани на сайта й в секция „Солидарно”, тъй като стоят в страни от уставите, целите и мисията на отделните организации и групи. Това, което Коалицията може да направи и прави като Коалиция от граждански групи и неправителствени организации, е да предостави възможност за други групи да намерят по-широко оповестяване на инициативи и кампании като по този начин подкрепи активността на гражданското общество в България. За повече информация читателите на сайта следва да потърсят организаторите на конкретната инициатива.

Коалицията „За да остане природа в България” си запазва правото да постави банер с линк към секция „Солидарно” на видимо място в сайта си, в случай, че заявките за публикации в секцията зачестят до толкова, че публикуването им на начална страница на сайта на Коалицията не остави видимо място на собствените новини на Коалицията.

Изпращайте информация за публикуване до contact@forthenature.org, не по-късно от 5 дни преди дадено събитие. Моля изпращайте ни предимно информация за стратегически важни и национални инициативи и кампании.

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Черно море е изключително богато на биологични видове. В него живеят около 180 вида риба (калкан, цаца, скумрия, попче, кефал и др.) и три вида делфини.
             Планина, обичам те