Календар

„Слоу фууд: Отвъд чинията…“ - част от курс 'Опазване на биоразнообразието'

„Слоу фууд: Отвъд чинията…“ - част от курс 'Опазване на биоразнообразието'Академичната година започна с пълна сила и след дълги пътувания, вълнуващи срещи и опознаване на нови диви места отново се връщаме в Биологическия факултет, за да си говорим за природата във всички нейни форми.

Тази година курсът по опазване на биоразнообразието на БФБ ще се провежда всяка СРЯДА от 18:30 ч. в зала 163 на БФ.
На 15 октомври ще открием курса бавно и вкусно, с апетитен разговор за храна: ще ви разкажем за движението „Слоу фууд“ (Slow Food) и за тясната му връзка с биоразнообразието.

Ако искате да разберете повече за различните аспекти на храната, за прякото и косвеното им влияние върху природата, за опазването на природата като „бавно“ дело, за устойчивото ползване на ресурсите, както и за още много по този въпрос, заповядайте! Още веднъж: 15 октомври (сряда), 18:30 ч., зала 163 на Биологическия факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

Темата:
„Слоу фууд: Отвъд чинията…“

Лектор: Доц. Д-р. Десислава Димитрова -Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания – БАН и Национален координатор на „Слоу фууд“ за България.

И не бързайте да си тръгвате, защото след края на лекцията сме ви подготвили вкусна изненада!

Курсът се подпомага от Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2431 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони