Календар

Отбелязваме 22 май, международния ден на биоразнообразието, на Зелени дни 2015

Отбелязваме 22 май, международния ден на биоразнообразието, на Зелени дни 2015На 22 май Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) стартира кампанията за набиране на номинации за Годишните награди за биоразнообразие. Тази година те ще се връчат за 7-ми път и е важно да се съберат най-успешните кампании и акции, най-добрите журналистически материали, да се отличат активистите и политиците, работещи за природата, както и да се споделят примери за подкрепящи биоразнообразието бизнеси.

По случай Международният ден на биоразнообразието – 22 май, цялата програма на „Зелени дни‘2015“ през този ден ще бъде посветена на редки видове, защитени територии и годишни награди за опазване на природата.

БФБ ще събира номинации в специални кутии по време на Зелените дни, а след това по е-mail awards@biodiversity.bg. Важно е да дадем гласност на добрите практики, които се случват в България и да се номинират най-ярките представители в отделните категории. Награждаването ще бъде през октомври.
За първи път в центъра на София ще се организира пъстър Карнавал на биоразнообразието от 17.00 часа. Шареният детски празник се организира със съдействието на БААТ и Община София. Поканени са децата от софийските детски градини, началните училищни класове, еко клубове към читалища, родителски кооперативи, както и самостоятелни семейства. Очакваме децата с костюми на животни и растения от китните поля, гори, реки и морски дълбини на България в голямата шатра на „Зелени дни“ пред Паметника на съветската армия https://www.facebook.com/events/1403959553260719/
Освен Карнавала ще представим „История за обитателите на Балкана“ - интерактивен театър с участието на деца от публиката (от 15.00 часа) и Ателие - работилничка за изработване на маски на животни и рисуване на лица (16.00 часа).
Вечерта ще завърши с концерт по случай Деня на биоразнообразието със специалното участие на Babyface clan за официалния старт на кампанията за набиране на номинации за Годишните награди за биоразнообразие и за всички, които обичат и опазват природата на България. Концертът ще бъде на сцената на голямата шатра във фестивалната зона в 19.00 часа.

Паралелно през целия ден, както и във всички фестивални дни фермерите, подкрепяни от проект „За Балкана и хората“ ще представят своите продукти – сирене, мляко, кашкавал и др. благодарение на специални хладилни витрини, закупени в рамките на проекта. Мед и пчелни продукти, както и сладка и конфитюри на производители от района също ще бъдат представени на специалния голям щанд, осигурен от БДЗП. БФБ също ще представя проекта на отделен малък щанд с различни атрактивни сувенири и материали – тениски, дъждобрани, бъфове и др.
Всичко за представянето на БФБ по време на Зелените дни на https://www.facebook.com/events/1546719478908260/ . Очакваме ви!

УЧАСТИЕТО НА БФБ В ЗЕЛЕНИ ДНИ
22 май, петък – Ден на биоразнообразието
10:00-11:00 Официално откриване на Зелени дни и анонсиране на Годишните награди за биоразнообразие - официални гости: Министър Ивелина Василева (МОСВ), Зам. министър Ирена Георгиева (Министерство на туризма), Зам. кмет на София д-р Тодор Чобанов, Елица Николова - Секретар по икономика, развитие на регионите и инфраструктура на Президента на Републиката с послание на г-н Плевнелиев
15:00 – 16:00 История за обитателите на Балкана – интерактивен театър с участието на деца от публиката (БФБ, проект „За Балкана и хората“)
16:00 – 17:00 Ателие работилничка за изработване на маски на животни/рисуване на лица (БФБ, проект „За Балкана и хората“)
17:00 – 18:30 Карнавал на биоразнообразието (БФБ, проект „За Балкана и хората“)
19:00 – 21:00 Концерт по случай Деня на биоразнообразието със специалното участие на Babyface clan (БФБ, проект „За Балкана и хората“)
21 – 24 май, 10:00 – 19:00 часа
Щанд на проект „За Балкана и хората“ – хладилни витрини с фермерска храна от Балкана, мед и сладка, дегустации и др. (БДЗП).
Щанд на проект „За Балкана и хората“ – материали за проекта (БФБ)
Всичко за Зелени дни на http://zelenidni.com

Участието в Зелени дни 2015 се осъществява в рамките на проект „За Балкана и хората“
http://en.forthenature.org/swissprogramme

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1891 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони