Календар

„Иракамби - аз давам своя принос. Разказ за фрагментираната Атлантическа гора на Бразилия.“ - част от курс 'Опазване на биоразнообразието'

„Иракамби - аз давам своя принос. Разказ за фрагментираната Атлантическа гора на Бразилия.“ - част от курс 'Опазване на биоразнообразието'Тази седмица ще си говорим за Иракамби – бивша ферма, превърнала се в научен център, която се намира в буферната зона на държавен парк „Serra do Brigadeiro“ в Бразилия.

Мястото, в което през далечната 1990 г. световноизвестния фотограф Себастиао Салгадо и съпругата му започват активна работа по възстановяването на изчезналата там Атлантическа гора. Как се разработват практики за грижа и опазване на гората и нейното биоразнообразие, които в същото време да позволяват генериране на доход и по-висок жизнен стандарт на местната общност? И как една българка участва активно в тази кауза? За това ще ни разкаже Мариана Цветанова – независим консултант по земеделска статистика и устойчиво развитие, и активен доброволец, участващ природозащитни каузи по света и у нас. На 27. 05 (сряда), от 18:30 ч., зала 163, в Биологическия факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

Темата:

„Иракамби - аз давам своя принос. Разказ за фрагментираната Атлантическа гора на Бразилия.“

Ето и линк към Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/814527915269838/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1669 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони