Календар

Пчелички, калинки, папуняк, щъркели, медуза и даже вълк на Карнавала на биоразнообразието в София

Пчелички, калинки, папуняк, щъркели, медуза и даже вълк на Карнавала на биоразнообразието в СофияВ пъстра горска поляна се превърна сцената в Голямата шатра на „Зелени дни“ по време на първия Карнавал на биоразнообразието в София на 22 май 2015 г. - Международния ден на биоразнообразието. Той бе организиран от Българска фондация Биоразнообразие със съдействието на Българска асоциация за алтернативен туризъм и Община София в рамките на „Зелени дни‘2015“.

Участваха над 50 деца, но най-атрактивни бяха тези от родителски колектив „Гърнета и череши“ - София, които дефилираха като дневно пауново око (Боряна), щъркел (Божана), папуняк (Радо), вълк (Мишо), прилеп (Камен) и др.

Най-артистични бяха медузата Ивана Мария, лястовицата Ирина и теменужката Ема. Незабравими ще останат рисовете от „Усогово“ – Цонка и Йоана, както и калинката Калинка :).

Най-впечатляваща бе многобройната група на децата от ОДЗ Елица – Панчарево, които дефилираха като пчели и търтейче, щъркели, сова, пате, лисица, мече и др.

Най-интересните рециклирани костюми имаха братята Ясен и Явор – като таралеж и елен.

Безспорно обаче любимец на цялата публика стана малкото прилепче София, която не слезе от сцената през цялото време и имаше великолепен костюм, приготвен от мама.

Благодарим на изложителите от Зелени дни, които предоставиха награди за победителите, на издателство ФЮТ за чудесното списание Бърборино, което получиха всички деца. БФБ осигури симпатични кутийки за храна за малките участници и грамоти за отличените.

Карнавалът се организира в рамките на проект „За Балкана и хората“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Очакваме ви догодина още по-многобройни, пъстри и забавни!

Снимки от Карнавала може да видите тук.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001664778072&pnref=story

http://bbf.biodiversity.bg/bg/Karnaval-na-bioraznoobrazieto-v-Sofiya.p1422

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1914 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони