Календар

Лагер 'За Балкана' - Кога? Къде? И какво?

Лагер 'За Балкана' - Кога? Къде? И какво?Въпреки че лекциите на Българска фондация Биоразнообразие, провеждащи се в Биологическия Факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, приключиха за тази учебна година, дойде момента да приложим наученото на практика или иначе казано – време е за лагер!

Тази година от 29 юли до 02 август ще сме на територията на Западен Балкан, около хижа „Горски рай“, намираща се на 1450 м н.в., на границата на Биосферен резерват „Чупрене“. Ще бъдем заобиколени от красиви върхове и наистина дива природа.

Основният и обединяващ елемент от всичко научено в залата и на терен ще е фотографията. Едни от най-атрактивните фотографи на дива природа и не по-малко добри експерти в своите области ще ни учат на различни похвати, чрез които може да популяризираме опазването на местообитания и видове.

Ще търсим част от най-редките видове пеперуди и птици. Ще се гмурнем в тайните на етноботаниката, за финал ще участваме в традиционното изкачване на вр. Миджур.

Ще се предизвикваме, ще учим, ще снимаме, ще работим, ще съзерцаваме и най-вече ще намираме нови начини да се борим в името на това да остане природа в България!

Ако искате да прекарате няколко интензивни дни с нас и да научите повече за дивия свят на Западен Балкан, изпратете вашия попълнен формуляр на email: el.ivanova@biodiversity.bg до 20 юли.

Присъединете се и коментирайте във Фейсбук събитието Лагер "За Балкана"

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1511 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони