Календар

'Невидимото богатство на подземния свят' - част от курс 'Опазване на биоразнообразието'

'Невидимото богатство на подземния свят' - част от курс 'Опазване на биоразнообразието'Тази седмица ще си говорим пещерите и чудатото разнообразие от организми, което ги обитава. На гости ще са ни спелеолози от Пещерен Клуб и Спелео Училище "София", които ще ни представят информация за разнообразието от прилепи, пещерна безгръбначна фауна и пещерна флора в района на Западна България и по-точно, в района на общ. Годеч.

Ще се запознаем със съвременните методики за картиране както и резултатите от тях. Ще видим част от богатството на подземния свят, както и начините за неговото опазване. На 20. 04 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163 в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Темата: "Невидимото богатство на подземния свят."

Лектори:
Антония Влайкова (Спелео Училище "София") - спелеолог с дългогодишен опит в картирането на пещери. Под земята най-често ще я видите със геоложки компас и рулетка, които отскоро замени със таблет и лазерна рулетка. Програмист и почитател на всичко мърдащо под и над земята.

Стоян Горанов - експерт по прилепи към Центъра за Изследване и Защита на Прилепите, член на Пещерен Клуб и Спелео Училище "София". Зоолог и спелеолог. Под земята голямо внимание обръща на прилепите и безцветните, бавно подвижни пещерни животинки.


Facebook събитието

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1680 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони