Календар

Търсят се ентусиасти за младежки лагер 'ПриРодна Академия УЗАНА”

Търсят се ентусиасти за младежки лагер 'ПриРодна Академия УЗАНА”Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) организира творчески лагер за развитие на едно специално място - Детската природна академия Узана, така че тя да привлича хора от цялата страна и да служи като модел на място с устойчиво управление, преживелищно учене и опазване на биоразнообразието. Предизвикателството на творческия лагер е как това място да стане такова! Канят се смели и ентусиазирани творци от 31 юли до 6 август да преживеят 6 дни в учене, споделяне, дискусии, съмнения и визии за бъдещето.

Ще се учи за маркетинг, фондонабиране и комуникации. Ще се обединява наученото и преживяното с това, което участниците носят в себе си, за да може академията да вдъхновява, да запалва искри и любов към природата.

Търсят се млади експерти или ентусиасти между 18 и 35 години, които са смели и искат да създават и помагат, готови са на реален ангажимент, откриват в себе си дизайнер, PR, предприемач, влече ги неформално образование или са художник, фотограф и всичко друго, подкрепящо творческия процес и неговото публично реализиране.

Мястото на лагера е Географският център на България и една от най-красивите поляни, обградена отвсякъде с вековни букови гори. Оттук е изходна точка към два парка: на запад - Национален парк „Централен Балкан " и на изток - Природен парк „Българка". Ще се спи на палатки около хижа Горски дом, за храната ще се грижи Люси Хайдутов: еколог, виден готвач и чудесен човек. Ще се използват санитарните възли на хижата. Всеки сам отговаря за транспорта, чрез който да стигне до мястото на провеждане на лагера.

Нужно е да се изпрати формуляр за участие, а крайният срок за записване е 23.07.2016 г.

С обединените умения на всички замесени в лагера, организаторите от БФБ се надяват да се създадат различни варианти за представяне на Детската природна академия и Узана пред света.

"Детска природна академия Узана“ е създадена от БФБ в партньорство с Община Габрово и обучава децата и техните родители в значението на биоразнообразието и сред гората и на закрито в залите и лабораторията. Община Габрово се довери на БФБ, за да се превърне Посетителският център на Узана в място пълно с живот, където да се учи чрез и за природата на този забележителен район. Лагерът се организира в рамките на проект „За Балкана и хората“.

Вижте повече на: http://forthenature.org/swissprogramme

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1947 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони