Календар

Представяне на проект ГИС – Гражданска активност, Информационни системи, Съхранена природа - част от курса 'Опазване на биоразнообразието'

Представяне на проект ГИС – Гражданска активност, Информационни системи, Съхранена природа - част от курса 'Опазване на биоразнообразието'Знаете ли какво е ГИС? Знаете ли какво се крие зад привидно сложните думи гражданско наблюдение и застъпничество за политики за устойчиво развитие? Знаете ли каква е връзката между голямо количество пространствени данни, уеб базирана ГИС платформа и гражданска активност? И знаете ли какво се случва в Норвегия? Ако искате да разберете - заповядайте на 02.04.2014 (сряда) от 18:30 ч., зала 163, в Биологически факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски”, където част от екипа на най-новия проект на БФБ, изпълняван съвместно с Норвежката агенция по околна среда и финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г. ще ви разкаже за самия проект и за това какво е общото между Гражданската активност, Информационните системи и Съхранената природа.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/649472301813158/?notif_t=plan_user_invited

Темата: ” Представяне на проект ГИС – Гражданска активност, Информационни системи, Съхранена природа.“

Лектори: Петър Тодоров и Таня Георгиева Шнел - Българска фондация Биоразнообразие

Ще бъдат представени и предстоящите по проекта обучения първото от които е „Обучение за мониторинг и застъпничество с помощта на пространствени данни за младежи“ за което ще започнем да набираме участници.

Представянето е част от изпълнението на проект “Повишаване капацитета на НПО, младежи и граждани за работа с географски информационни системи (ГИС) и чрез тях подобряване на уменията им за мониторинг и застъпничество за политиките на устойчиво развитие на регионите”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.“ http://www.ngogrants.bg/

Курсът се осъществява чрез Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2393 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони