Календар

Експерти работят за подобряване на управлението на пасищата на територията на НП „Централен Балкан“

Експерти работят за подобряване на управлението на пасищата на територията на НП „Централен Балкан“В периода 22-23 април 2014 г. в местността Беклемето се проведе среща на работната група по разработване на Стратегически план за управление на високопланинските пасища на територията на Национален парк „Централен Балкан”.

В срещата, организирана от Българска фондация Биоразнообразие, участие взеха представители на Дирекция Национален парк „Централен Балкан”, Животновъдно сдружение "Стария Балкан" – гр. Карлово, Организация за опазване на калоферската дългокосместа коза - гр. Калофер и Сдружение за дива природа „Балкани“.

Работата на групата е свързана с анализ на предизвикателствата и възможностите, които предоставят планинските пасища на територията на вторият по големина национален парк в България.

Крайната цел е създаване на Стратегически план, който да доведе да по-добро управление на пасищата в парка чрез:
• По-добро сътрудничество между различните заинтересовани страни;
• Създаване на атмосфера на доверие и разбирателство;
• Планиране и изпълнение на набор от конкретни дейности.

Работата на експертната група е част от изпълнението на дейност „Подобряване на управлението на планинските пасища в Национален парк „Централен Балкан” по проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони”, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3191 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони